Un tanchist rus a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a deschis focul asupra unui bloc de locuinţe din Ucraina

Un tanchist rus a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a deschis focul asupra unui bloc de locuinţe din Ucraina

Sergentul Mihail Kulikov a fost găsit vinovat de „încălcarea legilor şi a cutumelor de război” de un tribunal din oraşul Cernihiv, situat în nordul Ucrainei.

Conform SBU, „s-a stabilit că tanchistul rus trecuse pe 24 februarie frontiera Ucrainei venind din Belarus” şi apoi, înaintând în direcţia regiunii atacate „bombardase localităţi”.

„Pe 26 februarie, urmând ordinul comandantului său, el a tras în special asupra unui imobil rezidenţial de 11 etaje care adăpostea civili. Mai multe apartamente au fost distruse”, a mai adăugat SBU, conform căruia tancul a fost reţinut la scurt timp după aceea, iar Kulikov a fost capturat.

În timpul procesului, Kulikov a pledat vinovat şi a cerut o pedeapsă mai uşoară, argumentând că el doar a urmat ordinele superiorilor săi, a precizat biroul procurorului general al Ucrainei.

Imobilul rezidenţial atacat nu era considerat ca fiind ţintă militară şi nici nu era folosit în scopuri militare, a transmis Parchetul ucrainean.

Rusia respinge acuzaţia că armata sa a ţintit civili în mod intenţionat în războiul din Ucraina.

Ucraina cercetează circa 26.000 presupuse crime de război săvârşite în timpul războiului declanşat de Rusia şi a pus sub acuzare 135 de persoane. Dintre acestea, aproape 15 se află în arestul forţelor ucrainene, restul fiind în libertate.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!