Un text despre femei care merită citit...

Un text despre femei care merită citit...

Reportaje-Live : FEMEI DE CARE MI-E "FRICA"

Exista o specie de femeie in Romania data dracului si pentru care am toata admiratia. Dar sa detaliez un pic ca sa intelegeti:

CAZUL1
Undeva la tara, o familie obisnuita cu 3 copii. I-am cunoscut acum cativa ani. Ea, este o femeie simpla de la tara. Barbatul cam betiv si o mai si batea. Credeti ca asta e o problema pentru doamna Aurica? Nici vorba. A deschis un magazin satesc din pamant din iarba verde. Tine cu o mana de fier o gospodarie intreaga. In ultimii 10 ani doamna Aurica a cumparat tractor, a cumparat masina de transport si are 4 angajati. Toti copiii merg la scoala si cea mare la facultate la oras. Din banii munciti zi lumina de doamna Aurica. Cum-necum il tine la respect pe sotu-sau de ii este cam teama aluia de ea. El a ramas cu alcoolul dar ea este o forta a naturii. Nu stiu cum are timp si de copii si de toate dar asa energie rar am vazut. Si are doar 8 clase. Rade doamna Aurica cu o pofta de se cutremura satul. Si are doamna Aurica o autoritate in sat mai mare ca politistul si popa. Vrei ceva, cu ea vorbesti. Stie tot ce misca si controleaza tot.

CAZUL 2
Matusa-mea. Acum 10 ani, ii moare sotul de o boala lunga si grea care le-a secatuit toate resursele financiare si care ar fi terminat psihic pe oricine. Ramane cu 3 copii din care cel mai mare avea 10 ani. Orice femeie ar fi fost praf dar nu si ea. In timp ce lucra infirmiera la un spital se apuca de croitorie. Asta era acum 10 ani. Sambata mergea la tot felul de targuri cu tot felul de lucruri cusute de ea. Cu copiii dupa ea. Asa mi-o si amintesc mereu, vesnic la targuri prin tara, cu 3 copii dupa ea. O femeie grasuta, vesnic vesela si plina de energie. Nu mai lucreaza de 8 ani la spital. Azi are 3 angajati plus ea si soacra-sa, are 3 copii frumosi, foarte bine educati si bursieri la scoala si facultate care o ajuta si muncesc zilnic cu ea.

CAZUL 3
Fosta colega. Pozitie de management, femeie de cariera, foarte inteligenta si cu caracter puternic. Greu sa se potriveasca un barbat cu ea si de aceea o stiam mai tot timpul singura. Era ca un buldozer (ca atitudine, nu fizic :)) . Muta muntii daca era nevoie. Eu nu am vazut in viata mea un om cu atata energie. Muncea pe rupte, conduce o fundatie pentru copiii orfani, este implicata intr-un partid nou si avea si un proiect de revitalizare turistica a zonei sale natale. Ea nu a putut avea copii dar asta nu a impiedicat-o sa fie tot timpul in weekenduri si cand putea alaturi de copiii orfani. Tot salariul ei se ducea pe ce aveau nevoie cei 8 copiii de care se ocupa ea personal. E ca o closca pentru ei. Ea organiza in firma strangeri de fonduri pentru ei si aveam cu totii garantia ca tot ce ajunge la ea este pe maini bune. Acum, la 55+ ani si-a gasit in sfarsit perechea. Un francez ajuns cu ceva afaceri in Romania. Il tuna si il aduna pe ala saracu', il fugareste prin Franta pentru fonduri pentru copiii ei abandonati, il pune sa doneze din firma lui, nu il lasa sa isi ia masini scumpe pentru ca au de salvat lumea. Mi-e si mila de el. Dar ala e mut de admiratie si spune ca asa femeie nu intalnit niciodata. Sunt un cuplu fain si vesel. Nu stiu cand au timp sa doarma noaptea la cate au pe cap.

Cazul 4
Arhitecta si designer interior din Bucuresti. Venita din republica Moldova la studii si ramasa in Bucuresti. Abia face 30 de ani anul viitor. Are propria firma si 2 angajati. Ideea este ca nu face doar arhitectura si design interior ci si implementare. Are echipele ei de muncitori. Si as vrea sa o vedeti dimineata la 7, pe santiere, cu toti muncitorii din constructii, sa vedeti cum ii organizeaza si ce armata face cu ei. Am avut firma de constructii si stiu cat de greu lucram cu unii. Veneau beti dimineata, nu respectau normele de protectie, furau etc. Dar in cazul ei...bai fratilor, eu nu am vazut asa ceva. Unul nu caraie si nu maraie si doamna aceasta are doar 50 de kg si nici 30 de ani. Autoritate naturala si leadership in forma cea mai pura. Si daca vi se pare putin lucru, mergeti voi la facultate in alta tara, femeie, fara nici un ajutor si faceti ce a facut fata asta pana la 29 de ani. Nu va spun cine este pentru ca are de lucru 1 an de zile minim de acum inainte ????

Ce au in comun femeile acestea? Pe langa ca sunt mai puternice psihic ca 99% din barbati, au un nivel de energie fantastic. Si mai observati ca toate au reusit afaceri mai mici sau mai mari capabile sa le asigure libertatea de a se ocupa de copii sau a gestiona problemele.

Cred ca vorbim foarte mult despre femeia victima dar nu vedem si genul acesta de femeie care niciodata nu poate fi victima. Si dupa cum vedeti nu tine de studii ci de altceva. Va las pe voi sa definiti altceva-ul acesta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia