Un tren cu produse chimice a deraiat şi a provocat un incendiu uriaş VIDEO

Un tren cu produse chimice a deraiat şi a provocat un incendiu uriaş VIDEO

Un tren care transporta un produs chimic a deraiat și a provocat un incendiu uriaș, în nordul Statelor Unite. Câteva zeci de persoane au fost evacuare pentru a evita o tragedie. Presa locală a detaliat de ce au fost zădărnicite eforturile pompierilor de a stinge focul.

Deraierea vineri seară a acestui tren de 50 de vagoane la East Palestine, în statul Ohio în apropierea frontierei cu Pennsylvania, nu a provocat victime.

S-au auzit mai multe explozii, în timp ce vagoanele au continuat să ardă sâmbătă, potrivit presei locale, în pofida eforturilor pompierilor, încetiniţi de îngheţul apei în cisterne din cauza frigului polar care s-a abătut în acest weekend asupra acestei regiuni a Americii de Nord, potrivit Agerpres.

FOTO Profimedia

Trenul deraiat transporta clorură de vinil, o substanţă chimică folosită la fabricarea plasticului. Aproximativ 2.000 de locuitori, aproximativ jumătate din populaţia oraşului East Palestine, au primit ordin să evacueze locuinţele . Autorităţile locale le-au ordonat tuturor locuitorilor pe o rază de 1,6 kilometri de locul dezastrului să părăsească zona.

Nu vom spune niciodată destul despre necesitatea de a sta departe de locul accidentului”, a scris primarul aşezării într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”