Un tren cu produse chimice a deraiat şi a provocat un incendiu uriaş VIDEO

Un tren cu produse chimice a deraiat şi a provocat un incendiu uriaş VIDEO

Un tren care transporta un produs chimic a deraiat și a provocat un incendiu uriaș, în nordul Statelor Unite. Câteva zeci de persoane au fost evacuare pentru a evita o tragedie. Presa locală a detaliat de ce au fost zădărnicite eforturile pompierilor de a stinge focul.

Deraierea vineri seară a acestui tren de 50 de vagoane la East Palestine, în statul Ohio în apropierea frontierei cu Pennsylvania, nu a provocat victime.

S-au auzit mai multe explozii, în timp ce vagoanele au continuat să ardă sâmbătă, potrivit presei locale, în pofida eforturilor pompierilor, încetiniţi de îngheţul apei în cisterne din cauza frigului polar care s-a abătut în acest weekend asupra acestei regiuni a Americii de Nord, potrivit Agerpres.

FOTO Profimedia

Trenul deraiat transporta clorură de vinil, o substanţă chimică folosită la fabricarea plasticului. Aproximativ 2.000 de locuitori, aproximativ jumătate din populaţia oraşului East Palestine, au primit ordin să evacueze locuinţele . Autorităţile locale le-au ordonat tuturor locuitorilor pe o rază de 1,6 kilometri de locul dezastrului să părăsească zona.

Nu vom spune niciodată destul despre necesitatea de a sta departe de locul accidentului”, a scris primarul aşezării într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“