Un urangutan albinos cu ochi albaștri, salvat în Borneo

Un urangutan albinos cu ochi albaștri, salvat în Borneo

Un urangutan albinos cu ochi albaștri, închis într-o cușcă de locuitorii unui sat din partea indoneziană a insulei Borneo, a fost salvat de către autorități și de apărătorii drepturilor animalelor, a informat marți un ONG, citat de AFP.

Sursa foto: RONI SAHALA / BORNEONEWS

Femela urangutan cu părul blond — o specie rară, contrastând cu maimuțele cu păr brun-roșcat — a fost descoperită săptămâna trecută într-un sat izolat din districtul Kapuas Hulu, în provincia Kalimantanul Central.

"Un urangutan este rar, iar un urangutan albinos este și mai rar", a declarat Nico Hermanu, de la Fundația pentru supraviețuirea urangutanilor din Borneo (BOSF).

"De la crearea de BOSF în urmă cu 25 de ani, nu am primit niciodată un urangutan albinos în centrul nostru de reabilitare", a adăugat el.

În unele fotografii, sub nasul femelei pot fi remarcate pete de sânge uscat. Potrivit organizației, animalul s-ar fi putut răni încercând să scape atunci când a fost capturat de săteni, care l-au ținut două zile.

Urangutanul, cu vârsta de aproximativ cinci ani, a fost dus la centrul de reabilitare al BOSF din Nyaru Menteng, unde ONG-ul are grijă de circa 500 de maimuțe.

În prezent în Borneo, a patra cea mai mare insulă din lume, împărțită între trei țări — Indonezia, Malaezia și Brunei — trăiesc circa 100.000 de urangutani, față de 288.500 în 1973. Potrivit unor estimări, până în 2025, numărul acestora va ajunge la circa 47.000, amintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /