Un vaccin împotriva cancerului și a bolilor de inimă va fi gata până în 2030

Un vaccin împotriva cancerului și a bolilor de inimă va fi gata până în 2030

Un set revoluționar de vaccinuri este programat să fie lansat pe piață până la finalul acestui deceniu. Noile vaccinuri ar urma să ajute la tratarea mai multor afecțiuni printre care se numără cancerul sau bolile de inimă.

FOTO Pixabay

Una din cele mai cunoscute firme farmaceutice la nivel mondial a afirmat că este încrezătoare că vaccinurile împotriva cancerului vor fi gata până în 2030.

Potrivit cercetătorilor, testul Covid a jucat un rol foarte important în progresul științei. Acest lucru a făcut ca studiile care ar fi durat peste 15 ani să poată fi efectuate chiar și în mai puțin de 12 luni.

Dr. Paul Burton este directorul companiei farmaceutice Moderna. El a declarat că un astfel de vaccin va apărea în aproximativ cinci ani și va fi disponibil pentru mai multe tipuri de boli.

„Vom avea acel vaccin și va fi extrem de eficient și va salva multe sute de mii, dacă nu milioane de vieți. Cred că vom putea oferi oamenilor din întreaga lume vaccinuri personalizate împotriva cancerului împotriva mai multor tipuri diferite de tumori.”, a afirmat Burton, potrivit TheGuardian .

El a mai precizat și că terapiile cu ARNm ar putea fi disponibile curând pentru bolile rare pentru care în prezent nu sunt disponibile tratamente. Aceste terapii prin ARNm funcționează prin învățarea celulelor cum să producă proteine care declanșează răspunsul imun al organismului împotriva bolilor.

„Cred că vom avea terapii bazate pe ARNm pentru bolile rare care anterior nu erau tratate și cred că peste 10 ani, ne vom apropia de o lume în care vom putea identifica cu adevărat cauza genetică a unei boli”, a adăugat Burton.

Moderna a făcut publice rezultatele unui studiu care se află în stadiu avansat al vaccinului experimental cu ARNm. Potrivit rezultatelor, vaccinul a fost eficient în proporție de 83.7% pentru prevenirea a cel puțin două simptome, la adulți cu vârsta de peste 60 de ani. Datorită acestor rezultate, FDA va accelera reglementarea acestei terapii revoluționare prin vaccinare.

În luna februarie FDA a acordat denumirea de terapie revoluționară și vaccinului împotriva cancerului dezoltat de Moderna. Acest lucru a fost posibil după ce rezultatele au fost peste așteptări în ceea ce privește testarea pe pacienți cu melanom de cancer de piele.

Nu doar Moderna are studii clinice în stadii avansate în ceea ce privește terapia prin ARNm. Pfizer a început recrutarea pentru un stduiu clinic al vaccinului antigripal pe bază de ARNm.

„Învățăturile din procesul de dezvoltare a vaccinului Covid-19 au informat abordarea noastră generală a cercetării și dezvoltării ARNm și modul în care Pfizer desfășoară cercetarea și dezvoltarea pe scară largă. Am dobândit cunoștințe științifice în valoare de un deceniu în doar un an.”, a afirmat un purtător de cuvânt al Pfizer.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”