Un volum despre divorțul lui Vladimir Putin, refuzat de editurile ruse

Un volum despre divorțul lui Vladimir Putin, refuzat de editurile ruse

Scriitoarea rusă Olga Kucikina încearcă fără succes să-și publice noul volum, "Noaptea stewardesei", despre viața de cuplu și divorțul liderului forte de la Kremlin, Vladimir Putin, întrucât toate editurile cărora s-a adresat au respins manuscrisul, a relatat duminică postul de radio Echo Moskvî, în pagina sa electronică.

Kucikina, fostă editorialistă la ziarul popular Komsomolskaia Pravda, crede că editorii se tem de răzbunarea Kremlinului. Autoarea își definește volumul drept un roman documentar scris de un contemporan bine informat. Cu toate acestea, ea spune că nu înseamnă că această carte se bazează pe informații din interior, ci pe surse publice.

Protagonista cărții apare sub apelativul de Drujocek, așa cum Putin o numea pe vremuri pe Liudmila, iar pe partenerul acesteia îl numește Mona Lisa, întrucât prozatoarea găsește asemănări între surâsul Giocondei și cel al președintelui rus.

'Dacă vă veți uita atent la portretul Monei Lisa, veți vedea că zâmbetul ei seamănă cu cel al lui Putin, seamănă foarte mult', a declarat Kucikina într-un interviu acordat la sfârșitul săptămânii trecute Radio Svoboda. Ea a mai spus totodată că, în același timp, președintele rus are în el ceva de 'vampir'.

În opinia autoarei, Liudmila Putina, care în tinerețe a fost însoțitoare de bord, a fost cea care a inițiat divorțul după 30 de ani de căsnicie, întrucât dezaproba unele acțiuni ale soțului ei în cea mai înaltă funcție în stat. Chiar dacă la prima vedere Liudmila pare o femeie neînsemnată, ea este o femeie cu un caracter puternic, care timp de 30 de ani a fost efectiv 'în serviciul' soțului său.

'El concentra tot mai multă putere, ea trebuie să fi simțit minciuna, care se răspândea în stat. Pentru că (...) este important ceea ce s-a întâmplat cu submarinul Kursk (scufundat în 2000), la Beslan (luarea de ostatici în 2003 soldată cu peste 300 de morți, majoritatea copii) și altele', consideră Kucikina, care nu crede că Liudmila a trecut nepăsătoare pe lângă aceste tragedii naționale.

Chiar dacă volumul nu este un de tip documentar, ci ficțiune ('o umbră de proză', după spusele autoarei), o serie de fapte reale sunt intercalate în țesătura narațiunii. De pildă, episodul când un incendiu mistuie casa de lux pe care Putin o construiește pe vremea când lucra la primăria din Sankt-Petersburg, iar viitorul președinte rus nu reușește să scoată din flăcări o valiză plină cu dolari, susține autoarea.

Viața privată a politicienilor se află de mai mult timp în atenția Olgăi Kucikina (80 de ani). În volumele sale 'Iubire mortală' și 'Dragostea și viața ca o soră', ea narează povestea femeilor din viața lui Lenin, Stalin, Gorbaciov.

Povestea căsătoriei lui Putin a stat și la baza filmului artistic 'Un sărut nedestinat presei' (2002), în care rolul președintelui rus era interpretat de actorul Andrei Panin, iar cel al soției sale, de Liudmila / Daria Mihailova. Acest film nu a fost difuzat timp de șase ani, abia în 2008 fiind lansat pe DVD. Se spune că apariția peliculei a înfuriat Kremlinul.

'Noaptea stewardesei' ar putea avea aceeași soartă, după ce a fost refuzată de la publicare de mai multe edituri și reviste literare, care colaboraseră în trecut cu Olga Kucikina.

Presedintele rus Vladimir Putin a divorțat oficial în 2014 de Liudmila, de care era despărțit de mai mulți ani. Cuplul are două fete, Maria (născută în 1985) și Katerina (născută în 1986). Actualului președinte rus i se atribuie o relație de dragoste cu fosta gimnastă Alina Kabaeva, cu care ar avea chiar și copii, dar nimic concret nu se cunoaște, întrucât viața personală a omului foarte de la Kremlin este o temă tabu în Rusia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor