Un YouTuber american recunoaște că a prăbușit un avion pentru vizualizări. Riscă 20 de ani de închisoare

Un YouTuber american recunoaște că a prăbușit un avion pentru vizualizări. Riscă 20 de ani de închisoare

Un YouTuber care a prăbușit intenționat un avion pentru vizualizări va pleda vinovat pentru obstrucționarea unei anchete federale prin curățarea locului accidentului, spun procurorii americani.

Momentul în care prăbușeșete avionul FOTO: Trevor Jacob

Trevor Jacob (29 de ani) a postat în decembrie 2021, pe YouTube, videoclipul „accidentului” aviatic, sugerând că a fost vorba despre un accident . Filmul are peste 2,9 milioane de vizualizări până în prezent, scriu cei de la BBC .

Într-un acord recunoaștere a vinovăției, el a spus că a filmat videoclipul ca parte a unui contract de sponsorizare. Acum riscă până la 20 de ani de închisoare.

Trevor Jacob a fost de acord să pledeze vinovat pentru infracțiunea de distrugere și ascundere cu intenția de a obstrucționa o anchetă federală, a declarat joi Departamentul de Justiție american într-un comunicat.

În noiembrie 2021, Jacob a decolat de pe un aeroport din Santa Barbara, California, într-un zbor solo, cu camere montate pe avionul său. A luat cu el și o parașută, precum și un selfie stick.

„Nu a intenționat să ajungă la destinație, ci a plănuit să evacueze din aeronavă în timpul zborului și să se filmeze parașutat, precum și avionul în timp ce cobora și se prăbușea", a declarat Parchetul american pentru Districtul Central al Californiei.

Avionul s-a prăbușit în Pădurea Națională Los Padres la 35 de minute după decolare. Trevor Jacob a urcat la fața locului și a recuperat imaginile.

Unii urmăritori de pe YouTube au fost sceptici cu privire la accident, menționând că Jacob purta deja o parașută și nu a încercat să aterizeze avionul în siguranță.

Pilotul a raportat accidentul la Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, care a spus că este responsabil pentru conservarea epavei. Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției, Jacob a susținut ulterior că nu cunoștea locația sitului, dar s-a întors cu elicopterul și a îndepărtat epava, pe care ulterior a distrus-o, se arată în declarație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

2 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

3 Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferi…

4 VIDEO În ce limbă or fi vorbit? / Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

5 Un nou gest cel puțin controversat al Ucrainei...