Una din cele mai mari case din lume a fost scoasă la vânzare. Cât valorează conacul proiectat de Frank Lloyd Wright

Una din cele mai mari case din lume a fost scoasă la vânzare. Cât valorează conacul proiectat de Frank Lloyd Wright

Una din cele mai mari case proiectate de arhitectul american Frank Lloyd Wright a fost renovată și pusă la vânzare. Suma pentru care conacul de peste 10.000 de metri pătrați este scos la vânzare ajunge la 8 milioane de dolari.

Foto CNN Credit: Sarah Strunk

Westhope este un conac de 10.000 de metri pătrați din Tulsa, Oklahoma. Casa a fost proiectată în anul 1929 pentru vărul lui Frank, Richard Lloyd Wright. La acea vreme vărul său lucra ca editor la Tulsa Tribune. Casa a fost pusă în Registrul național al locurilor istorice în anul 1972.

Proiectul de restaurare a casei a durat aproximativ 2 ani. Constructorii au reparat fațada, au modernizat bucătăria și celelalte încăperi și au schimbat podelele cu mochetă. Terenul din jurul casei și piscina au suferit îmbunătățiri.

La exterior, casa este compusă din stive de blocuri de beton cu model, dar și peste 5.200 de geamuri de sticlă care oferă lumină naturală la interior pe tot parcursul zilei. De asemenea, permit și o vedere superbă la peisajul din jur, potrivit CNN .

Frank Lloyd Wright a fost un cunoscut arhitect ale cărui proiecte sunt și astăzi disponibile pe piață de la persoane private. În prezent, se mai pot găsi peste 400 de case proiectate de celebrul arhitect american.

În luna februarie chiar fosta casă a arhitectului a fost vândută pentru suma de 22 de milioane de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a elucidat misterul femeii moarte din Audi

2 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

3 Cine este frumoasa procuroare de la flagrantul DNA în care a fost săltat baronul PSD Buzatu

4 „Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / A apărut documentul care-l îngroapă definitiv pe baronul PSD Buzatu!

5 VIDEO „Acest bărbat dă clasă tuturor”