Una din patru persoane ar prefera să fie surprinsă dezbrăcată în public decât să uite acasă smartphone-ul (studiu)

Majoritatea posesorilor de dispozitive inteligente conectate (90%) s-ar simţi stresată dacă şi-ar pierde sau le-ar fi furat terminalul mobil, în timp ce aproape un sfert dintre aceştia (23%) ar prefera să fie surprinşi dezbrăcaţi în public decât să-şi uite acasă smartphone-ul, reiese din rezultatele unui studiu privind conectivitatea, realizat de Kaspersky Lab, şi dat publicităţii luni.

"Gândiţi-vă la o zi obişnuită. Cât de mult vă bazaţi pe o conexiune activă la Internet ? Credeţi că aţi reuşi să staţi o zi fără Internet? Dacă răspunsul este "nu', nu sunteţi un caz singular. Conexiunea la Internet a devenit ceva esenţial pentru mulţi utilizatori, mai ales atunci când sunt pe drum. Prin urmare, peste o cincime (22%) dintre respondenţii la un sondaj recent Kaspersky Lab spun că a fi conectat la Internet este la fel de important pentru ei că a avea acces la mâncare, apă şi adăpost", se menţionează în cercetarea de specialitate.

Potrivit sursei citate, 90% dintre respondenţi au spus că s-ar simţi stresaţi dacă şi-ar pierde sau le-ar fi furat dispozitivul, un procent mai mare decât cei care au menţionat evenimente ca pierderea unui tren/a avionului (88%), faptul de a fi implicaţi într-un accident minor de maşină (88%) sau îmbolnăvirea (80%).

Pe de altă parte, oamenii sunt pregătiţi să rişte să fie puşi în situaţii jenante sau chiar în pericol pentru a rămâne conectaţi. Astfel, 26% dintre chestionaţi s-au uitat în ecranul telefonului atunci când traversau strada, iar 21% când treceau printr-o zonă necunoscută sau periculoasă.

De asemenea, o persoană din cinci a afirmat că s-ar simţi "dezbrăcată" fără dispozitivul său conectat.

"Acest lucru a fost investigat de Kaspersky Lab într-un experiment recent, în care un voluntar gol şi neajutorat a primit sarcina de a-şi găsi hainele într-un oraş necunoscut, fără telefon şi toate avantajele aduse de acesta. După cum au demonstrat studiul şi experimentul nostru social, senzaţia de a nu avea telefonul cu tine este similară cu cea de a fi dezbrăcat", se arată în comunicatul celor de la Kaspersky Lab.

Din datele cercetării de specialitate mai reiese faptul că 23% dintre participanţi ar prefera să fie surprinşi dezbrăcaţi în public decât să nu aibă dispozitivele conectate cu ei, de aici rezultând faptul că "o grijă corespunzătoare faţă de dispozitivele noastre şi asigurarea unei legături stabile, indiferent unde am fi şi ce am face, este mai importantă ca niciodată". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

4 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

5 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț