Undă verde variantei ocolitoare Azuga-Bușteni. Ce sumă este disponibilă pentru exproprieri

Undă verde variantei ocolitoare Azuga-Bușteni. Ce sumă este disponibilă pentru exproprieri

Guvernul a dat undă verde exproprierilor necesare construirii variantei ocolitoare Azuga-Bușteni, aprobând și lista imobilelor proprietate publică a statului și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere.

Vedere panoramică Azuga

Distanța de 7 km dintre Azuga și Bușteni se parcurge în prezent în aproape jumătate de oră

Actul normativ aprobă amplasamentul lucrării de construire a variantei ocolitoare Azuga-Bușteni și asigură fondurile necesare pentru exproprierea unor imobile situate pe raza celor două localități. Lucrarea este menită să conducă la fluidizarea traficului local și turistic pe DN1, în zona celor două localități, una dintre cele mai aglomerate artere din România. Drumul va asigura legătura dintre DN1 și viitorul nod de autostradă, atunci când autostrada A3 va fi construită. Când A3 va fi construită, această centură va prelua traficul de descărcare de pe autostradă.

Astfel, se alocă suma de 23,2 milioane lei pentru exproprierea unui număr de 121 imobile și o suprafață de teren de 104.059 metri pătrați. Suma se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. De asemenea, pentru realizarea lucrării, este necesară ocuparea unei suprafețe de teren de 89.411 mp aparținând proprietății publice a statului și o suprafață de teren de 22.395 mp aparținând proprietății publice a unității administrativ-teritoriale Azuga și Bușteni din județul Prahova.

Varianta ocolitoare va avea o lungime totală de 9,434 kilometri, iar lucrările constau în amenajări de subtraversări rutiere a liniei de cale ferată 300 București-Brașov, poduri peste râul Prahova și viaducte, realizarea unui semitunel în zona localității Azuga, precum și amenajarea unei intersecții cu drumurile principale existente în zonă pentru asigurarea fluenței în trafic.

Realizarea acestui obiectiv de investiții va aduce o serie de efecte pozitive și anume:

• fluidizarea traficului;

• reducerea timpului de călătorie și creșterea vitezei medii de deplasare;

• îmbunătățirea condițiilor de siguranță a traficului rutier;

• reducerea numărului de accidente, precum și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactului negativ asupra mediului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

3 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut