Unde a fost găsit un român crezut mort. Familia i-a făcut pomeniri, în timp ce el era în viață

Unde a fost găsit un român crezut mort. Familia i-a făcut pomeniri, în timp ce el era în viață

După ani întregi în care l-a crezut mort și chiar i-a făcut slujbe de pomenire, o tânără din România l-a recunoscut pe tatăl său într-o fotografie pe rețelele de socializare. Bărbatul trăiește în Italia , iar în scurt timp se va întoarce acasă.

Bărbatul crezut mort a fost găsit la Roma FOTO Shutterstock

Bărbatul, care de mult timp suferă de pierderea memoriei, a fost găsit în subsolul unui imobil din zona Largo Cannella, cartierul Spinaceto din Roma. Conform rotalianul.com , acesta a fost găsit în timpul unei evacuări organizate Primăria Municipiul IX, în cadrul unui proiect de reabilitare. Muncitorii au observat că bărbatul era dezorientat și fără memorie. Unul dintre ei și-a dat seama că este de naționalitate română și a început să vorbească în limba maternă.

La scurt timp, pentru a-l ajuta să își găsească familia, angajații Primăriei au postat o fotografie cu acesta pe grupurile de socializare.

Printr-o întâmplare fericită, fiica sa, care nu îl mai văzuse de ani întregi și îl credea mort, l-a recunoscut. Familia îi făcuse și slujbe de pomenire, pentru că nu mai știa nimic de el de multă vreme.

Datorită serviciilor municipale, am reușit să organizăm un apel video cu familia, care l-a recunoscut și l-a salutat pentru prima dată după atâția ani”, a spus Titti Di Salvo, președintele Municipiului IX.

După ce a fost evacuat din subsolul imobilului, românul a fost dus la „Casa Heidi” , un adăpost pentru persoanele fără domiciliu fix, deschis de Comunitatea Sant’Egidio. Familia a anunțat că se va deplasa în Italia pentru a-l lua acasă. Încă nu se cunosc împrejurările în care bărbatul a ajuns să locuiască într-un adăpost improvizat și prin ce suferințe a trecut.

Câți români trăiesc în Italia și în ce regiuni din Peninsulă sunt cei mai mulți

Românii reprezintă în continuare cea mai numeroasă comunitate de emigranți din Italia, potrivit unui comunicat al Institutul Naţional de Statistică (Istat).

Românii constituie cea mai numeroasă categorie de imigranți, pe fondul scăderii populației din Italia.

După 1990, când s-a dat drumul la granițe, peste un milion de români au plecat din țară, spre Peninsulă, pentru o viață mai bună. Exodul este dominat de femei , după cum arată o statistică din acest an a Institutului național de Statistică Italian (Istat).

La începutul anului 2022, conaționalii noștri ajungeau la un număr de 1.083.771 de persoane. Aceasta este de fapt o creștere ușoară față de anul anterior, când pe teritoriu Italiei locuiau 1.076.412 , în vreme ce în 2020 erau 1.145.718 de români, iar în 2019 - 1.143.859.

Distribuția pe Regiuni arată în felul următor: Lazio 196.473, Lombardia 170.871 și Piemonte 133.356.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”