Unde plouă în noaptea de Înviere. Cât cresc temperaturile și ce fenomene anunță meteorologii de Paște

Unde plouă în noaptea de Înviere. Cât cresc temperaturile și ce fenomene anunță meteorologii de Paște

Vreme capricioasă anunță meteorologii de Paşte şi de 1 mai, temperaturile fiind mai scăzute decât mediile normale în această perioadă a anului în mai multe regiuni ale ţării. De asemenea, în unele zone ar putea ploua în noaptea de Înviere.

În mai multe regiuni se anunță precipitații în noaptea de Înviere FOTO Shutterstock

"Într-adevăr, în noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturile minime la scara întregii țări se vor încadra între două până la 10 grade Celsius, iar în Capitală o minimă cuprinsă între 7 și 9 grade Celsius.

Sâmbătă vorbim de maxime între 14 până la 20 grade Celsius, iar duminică păstrăm același ecart 15-20 grade Celsius, posibil ușor mai mici în zona litoralului, spre 16-17 grade Celsius până duminică.

Însă mai ales de mâine( n.r: joi) și chiar și vineri vorbim de o vreme în încălzire.

Dacă mâine( n.r: joi) contăm pe temperaturi maxime între 13 până la 21 grade cu 19 grade Celsius, în Capitală, vineri deja 14, până la 24 grade Celsius posibil într-adevăr, în Capitală o maximă termică de 22- 24 grade Celsius.

Însă această încălzire pentru următoarele două zile vine și la pachet cu fenomene de instabilitate. Vorbim posibil de averse pe fondul încălzirii însoțite de descărcări electrice în partea de sud a țării, cu cantități de apă care pot depăși 25-30l/m² și intensificări ale vântului în special la munte, la altitudini mari", a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN .

Ce ne așteaptă pe 1 mai

Conform ANM, în săptămâna 10 – 17 aprilie, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă a anului în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, nord-vestice, dar şi local deficitar în cele sudice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 17 – 24 aprilie, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud şi de sud-vest a ţării, precum şi la munte iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar şi local deficitare în nord-vestul ţării. În rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval.

În săptămâna 24 aprilie – 1 mai, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum şi în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 1– 8 mai mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, au precizat meteorologii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 Un fost câștigător de milioane de euro la Loto a murit la doar 51 de ani