„Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

„Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

Parlamentul ucrainean nu va examina proiectul de lege privind retragerea cetățeniei pentru părăsirea Ucrainei,în cazul bărbaților de 18-60 de ani care pot fi mobilizaţi, printre autorii căruia se numără deputatul bucovinean, ales din partea românilor, Gheorghe Mazuraşu, scrie Zorile Bucovinei din Cernăuți .

COMENTARIUL ZORILE BUCOVINEI:Ne întrebăm: unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu totul cu bogăţiile furate în Ucraina? Dacă legea e pentru toţi la fel, de ce deputaţii care au spălat putina nu se întorc să apere Ucraina? Şi copiii lor la fel? Se vor întoarce după ce se va termina războiul ca să fure, să jefuiască populaţia şi să se îmbogăţească. Nu prea am auzit ca vre-un deputat din Rada Supremă să ia arma în mâini şi nici copii lor, precum o fac cei locali. Ştiu bine a întocmi proiecte de legi, dar nu şi să respecte legislaţia Ucrainei, cu atât mai mult să apere ţara.Nu i-ar strica nici deputatului Gh. Mazuraşu, ales din partea românilor, să se antreneze în „sportul” războiului, iar trece pofta de asemenea proiecte discriminatorii. Poate ia arma în mâini, împreună cu ceilalţi autori ai proiectului şi demonstrează cum trebuie să-ţi iubeşti cu adevărat ţara. Îmi pare rău că e unuldin foştii colegi jurnalişti, dar a uitat, probabil, de unde vine, că unde a ajuns a fost ales de popor, de români..

Refugiații ucrainieni au cheltuit 2 miliarde de dolari în aprilie. Reprezentantul Ucrainei la Banca Mondială: Se pare că refugiații noștri nu sunt tocmai refugiați, ci mai degrabă turiști bogați care susțin activ industria ospitalității europene

În aprilie, ucrainenii plecați în străinătate din cauza războiului cu Rusia au cheltuit acolo aproximativ 2 miliarde de dolari, plătind sau retrăgând numerar de pe cardurile bancare ucrainene. Acest lucru a fost raportat de reprezentantul Ucrainei la Banca Mondială Roman Kaciur, citând date de la Banca Națională.

„Se pare că refugiații noștri nu sunt tocmai refugiați, ci mai degrabă turiști bogați care susțin activ industria ospitalității europene”, spune Kaciur.

Serviciul de presă al Băncii Naționale a Ucrainei a confirmat aceste cifre. 80% din cele 2 miliarde de dolari cheltuiți în aprilie sunt plătite pentru bunuri la terminalele poștale ale rețelei de retail și numerar.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul