Unde va locui regele Charles al III-lea. Monarhul britanic are 30 de proprietăți, din Regatul Unit până în Transilvania

Unde va locui regele Charles al III-lea. Monarhul britanic are 30 de proprietăți, din Regatul Unit până în Transilvania

La o săptămână de la încoronare, Charles al III-lea trebuie să aleagă unde își va avea reședința. Suveranul britanic are 30 de palate, castele și conace din Norfolk până în Transilvania.

Clarence House din Londra ar fi preferată Palatului Buckingham FOTO SHUTTERSTOCK

Palatul Buckingham

Deși este cea mai faimoasă reședință din lume, biografii regali sugerează că regele este reticent în a folosi Palatul Buckingham ca locuință principală.

Charles ar putea profita de actualele lucrări de renovare de mai multe milioane de lire sterline drept pretext pentru a locui în altă parte.

Cum acestea nu vor finalizate înainte de 2027, Charles ar putea locui în Clarence House în viitorul apropiat.

Ingrid Seward, redactor-șef al revistei Majesty și autoare a mai multor biografii regale, a declarat că personalul regal se împarte între Palat și Clarence House.

Ea a explicat că Palatul nu este potrivit pentru Charles. „Poate că, în cele din urmă, va trebui să se mute în Palatul Buckingham, dar nu cred că își dorește acest lucru.

Palatul Buckingham este atât de imens și impersonal, și roșu, cu covoare și perdele roșii. Nu este stilul lui. Ar putea decide că ar trebui să fie disponibil pentru public pe tot parcursul anului."

Clarence House

Clarence House este un spațiu mai mic și mai intim.

Hugo Vickers, un istoric și autor regal, a declarat că Charles și-ar conduce biroul din Palatul Buckingham și l-ar folosi doar pentru ocazii oficiale.

Vickers a susținut că regele nu are nicio tragere de inimă de a locui acolo, la fel ca și regretata regină Elizbeth a II-a.

Cred că veți afla că urmează să locuiască la Clarence House, ceea ce chiar și [regina Elisabeta] și-a dorit, dar Winston Churchill a obligat-o să meargă la Palatul Buckingham."

Balmoral

Există două proprietăți în Balmoral în care Charles ar putea alege să locuiască în timpul domniei sale.

Este vorba despre Birkhall și Castelul Balmoral.

Potrivit Sunday Times, o sursă regală cu cunoștințe despre reședințele regale din Scoția a declarat că Charles preferă Birkhall în locul castelului.

Birkhall FOTO Arhivă

Birkhall FOTO Arhivă

Birkhall este o proprietate cu doar opt dormitoare, în timp ce Castelul are 52 de dormitoare.

El iubește absolut Birkhall. Aș fi uimit dacă ar renunța la el. Cred că este mult mai probabil că va sta la Balmoral atunci când vor fi vizite ale premierului, dar îl va trata ca pe un birou, așa cum face cu Palatul Buckingham”, a spus sursa.

Charles a moştenit de la bunica sa Birkhall, pe moşia Balmoral. El s-a izolat acolo, alături de soţia sa, Camilla, în timpul primului val al pandemiei de COVID-19.

Castelul Balmoral din Scoția FOTO PIXABAY

Castelul Balmoral din Scoția FOTO PIXABAY

Fortul Belvedere

Fort Belvedere, Windsor, este o clădire în stil gotic.

Deși este deținută de familia regală, este închiriată.

A fost folosită de aceeași familie încă din anii 1980, așa că nu este probabil să devină locuința principală a lui Charles.

Pensiunea Zalan

Castelul Zalan din Transilvania este deținut de rege, care se pare că are legături cu prințul care a inspirat povestea lui Dracula.

Cunoscută și sub numele de Pensiunea Zalan, proprietatea, o casă tradițională recondiționată, este acum o casă de oaspeți vizitată de turiști în fiecare an.

Veniturile obținute merg către Fundația Prințul de Wales din România.

Pensiunea Zalan din Transilvania FOTO Arhivă

Pensiunea Zalan din Transilvania FOTO Arhivă

Castelul Mey

Castelul Mey, de pe coasta de nord a Scoției, este deținut de unul dintre trusturile de caritate pe care regele le prezidează.

În acest an, acesta este închis între 29 iulie și 9 august, fapt de natură să dezvăluie perioada în care regele intenționează să îl viziteze.

Castelul Mey din nordul Scoției FOTO SHUTTERSTOCK

Castelul Mey din nordul Scoției FOTO SHUTTERSTOCK

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina