Unele şcoli din statul New York interzic costumele de Halloween inspirate de serialul 'Squid Game'

Unele şcoli din statul New York interzic costumele de Halloween inspirate de serialul 'Squid Game'

Costumele inspirate din serialul sud-coreean "Squid Game" sunt populare de acest Halloween, însă unele şcoli din statul american New York au decis să le interzică, considerând populara serie Netflix prea violentă pentru copii, informează AFP.

În Statele Unite, pentru a marca Halloween-ul, copiii pot merge deghizaţi la ore în ultima zi de şcoală înainte de sărbătoare, care anul acesta cade într-o duminică.

Cu toate acestea, în districtul şcolar Fayetteville-Manlius, situat în nordul statului New York şi de care depind şase şcoli, inclusiv trei elementare, costumele inspirate de seria "Squid Game" nu vor putea fi purtate vineri "din cauza mesajelor violente pe care le pot inspira", a declarat superintendentul său, Craig Tice, într-o declaraţie transmisă presei, inclusiv către AFP.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși