Ungaria: A început procesul fostului europarlamentar al Jobbik acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Ungaria: A început procesul fostului europarlamentar al Jobbik acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Procesul în care este judecat Bela Kovacs, fost europarlamentar şi membru al partidului radical Jobbik, pentru acuzaţii de spionaj împotriva instituţiilor Uniunii Europene, fals în documente şi fraudă financiară, a început marţi, la Budapesta, în spatele uşilor închise, relatează MTI.

Fostul politician al Jobbik este acuzat că a furnizat serviciilor de informaţii ruse informaţii din domeniul energetic, despre alegerile europarlamentare, afaceri interne ale Ungariei şi extinderea centralei nucleare de la Paks. Potrivit procurorilor, scopul a fost subminarea din interior a Uniunii Europene şi promovarea intereselor Rusiei.

Bela Kovacs a negat acuzaţiile, declarând presei înaintea audierii că nu a ştiut că a avut de-a face cu agenţi ai serviciilor de informaţii.

Marţi, în sala de tribunal au mai fost prezenţi doar judecătorul, procurorii şi avocaţii, dat fiind că probele administrate implică secrete de stat, menţionează agenţia ungară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro