Ungaria anunţă că a ajuns la un acord cu Sinopharm pentru a cumpăra vaccinul produs de compania chineză

Ungaria anunţă că a ajuns la un acord cu Sinopharm pentru a cumpăra vaccinul produs de compania chineză

Ungaria a ajuns la un acord cu compania chineză Sinopharm pentru a cumpăra vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de aceasta, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, înr-un briefing de presă, transmite Reuters.

Gulyas a spus că transporturile de vaccinuri distribuite prin programul Uniunii Europene vin prea încet, cu livrări săptămânale de sub 100.000 de doze, şi că Ungaria va continua discuţiile cu Rusia şi China în vederea achiziţiei suplimentare de vaccinuri.

'Am încheiat practic un acord cu Sinopharm. Primul transport ar putea include până la un milion de doze', a precizat el.

Calendarul livrărilor din China va depinde de cât de repede va autoriza agenţia sanitară ungară vaccinul produs de Sinopharm, care a fost folosit pentru a imuniza în jur de 20 milioane de oameni, a adăugat Gulyas.

Potrivit acestuia, Ungaria a primit până acum 129.860 de doze de vaccinuri produse de Pfizer şi de Moderna, cu care a vaccinat puţin peste 96.000 de persoane.

Gergely Gulyas a mai spus că vârful celui de-al doilea val epidemic a fost depăşit şi că numărul de cazuri noi de infectare a scăzut, însă restricţiile nu pot fi relaxate deocamdată.

De la 11 noiembrie toate şcolile secundare sunt închise, la fel hotelurile şi restaurantele, adunările sunt interzise şi este în vigoare restricţia de deplasare după ora 19:00 GMT.

Până joi, Ungaria, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a raportat 347.636 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 11.066 de decese. Aproape 5.000 de persoane bolnave de COVID-19 sunt spitalizate, o situaţie care pune presiune pe sistemul medical. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Nimicul la putere

5 Așa o fi?