Ungaria cere restabilirea cooperării economice între UE şi Rusia

Ungaria cere restabilirea cooperării economice între UE şi Rusia

Restabilirea cooperării economice cu Rusia este "cu certitudine în interesul economic" al Uniunii Europene, în contextul "războiului comercial global emergent", a declarat luni prin telefon pentru MTI, de la Dubai, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Şeful diplomaţiei ungare se află la Dubai pentru a participa la sesiunea anuală a Global Future Council din cadrul Forumului Economic Mondial.

Szijjarto a evidenţiat planul european mai vechi de a crea o zonă comercială "de la Lisabona la Vladivostok" şi a sugerat că aceste intenţii ar trebui implementate.

"Dar suntem nevoiţi să constatăm că sunt foarte departe de acest concept. Cooperarea economică între Rusia şi Europa merge într-o direcţie extrem de greşită. Există o semnificativă cooperare Rusia-Europa, dar bazată pe standarde duble: companiile din marile ţări vest-europene fac mari afaceri cu firme ruseşti în culise", a spus ministrul ungar.

Potrivit lui Szijjarto, ar trebui să se renunţe la "standardele duble", iar cooperarea "în general" trebuie reconstruită. Acest lucru, a spus el, ar servi intereselor tuturor ţărilor din UE.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!