Ungaria consideră Rusia drept "expansionistă", dar nu agresivă (responsabil guvernamental)

Ungaria consideră Rusia drept "expansionistă", dar nu agresivă (responsabil guvernamental)

Rusia urmează o politică "expansionistă" în Europa de Est, ceea ce nu înseamnă neapărat că încearcă să destabilizeze țările din regiune, a declarat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters.

"Politica rusă este expansionistă, nu agresivă", a afirmat Janos Lazar în cadrul unei conferințe de presă la Budapesta, în reacție la remarci făcute ceva mai devreme de președintele american Donald Trump, aflat în vizită la Varșovia.

Într-un discurs susținut în capitala poloneză, Trump a calificat Polonia drept un aliat exemplar în apărarea față de "comportamentul destabilizator" al Rusiei.

Întrebat dacă Rusia încearcă să destabilizeze regiunea sa, oficialul ungar a replicat: "E greu de spus. Este o mare competiție între America și Rusia pentru a destabiliza anumite țări".

"Ungaria trebuie să-și mențină stabilitatea și suveranitatea în fața amândurora, dar în același timp trebuie notat că Ungaria este membră a NATO și trebuie să fie întotdeauna un aliat apropiat al Americii", a concluzionat Janos Lazar.

Guvernul de dreapta al premierului ungar Viktor Orban a semnat miercuri un acord cu compania rusă Gazprom pentru conectarea țării sale la gazoductul TurkStream până la finele lui 2019, amintește Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...