Ungaria: Continuă protestele împotriva ''legii sclaviei'' şi a controlului guvernamental asupra mass-media

Ungaria: Continuă protestele împotriva ''legii sclaviei'' şi a controlului guvernamental asupra mass-media

În Ungaria au continuat manifestaţiile prin care i se solicită premierului Viktor Orban revocarea legii privind orele de muncă suplimentare, precum şi împotriva controlului exercitat de guvern asupra instituţiilor media, transmite miercuri dpa.

În jur de 1.000 de persoane s-au adunat marţi seară la Szombathely, în vestul ţării, în faţa sediului cotidianului local Vas Nepe, pentru a cere modificarea poziţiei proguvernamentale a publicaţiei, a transmis portalul de ştiri index.hu.

Criticii lui Orban afirmă că premierul controlează mass-media prin influenţa economică asupra potenţialilor cumpărători de spaţii publicitare.

Proteste de mai mică amploare au avut loc la Kaposvar, Sopron şi Miskolc.

Acestea urmează după manifestaţia la care au luat parte circa 10.000 de persoane la Budapesta, duminică seara, şi după o tentativă eşuată a unor deputaţi din opoziţie de a pătrunde în studiourile televiziunii de stat MTV pentru a citi o petiţie a organizatorilor.

Un nou protest masiv este aşteptat vineri în capitală.

Valul de demonstraţii a fost declanşat de adoptarea, săptămâna trecută, a aşa-numitei ''legi a sclaviei'', care măreşte de la 250 la 400 numărul orelor suplimentare pe care angajatorii le pot solicita salariaţilor anual. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…