Ungaria l-a propus pe ambasadorul la UE drept nou candidat pentru postul de comisar european

Ungaria l-a propus pe ambasadorul la UE drept nou candidat pentru postul de comisar european

Ungaria a propus preşedintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un nou candidat pentru echipa sa, în persoana ambasadorului Budapestei la Uniunea Europeană, Oliver Varhelyi, după eşecul înregistrat luni în Comisia Afaceri Juridice a Parlamentului European (PE) de primul său candidat, Laszlo Trocsanyi, relatează AFP şi DPA.

Informaţia provine de la oficiali de la Bruxelles şi survine în contextul în care purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen a declarat că aceasta a cerut luni înlocuirea rapidă a candidaţilor României şi Ungariei guvernelor de la Bucureşti şi Budapesta, după ce nominalizaţii celor două ţări pentru postul de comisar european au fost respinşi de Comisia Afaceri juridice (JURI) a PE din cauza unor conflicte de interese.

Potrivit sursei citate, convorbirile preliminare cu guvernele de la Bucureşti şi Budapesta pentru avansarea unor noi nume au început deja.

Varhelyi ar urma să-l înlocuiască pe fostul ministru al justiţiei Laszlo Trocsanyi, care fusese propus de Ursula von der Leyen pentru portofoliul de vecinătate şi extindere.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...