Ungaria lansează campania împotriva 'planului Soros'

Guvernul de la Budapesta și-a prezentat joi campania prin care va cere cetățenilor ungari părerea despre presupusul plan pe care-l atribuie lui George Soros de a aduce în Uniunea Europeană milioane de refugiați din Africa și Asia, relatează agențiile EFE și MTI.

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a precizat că începând cu 1 octombrie circa opt milioane de cetățeni ungari vor primi un chestionar cu șapte întrebări.

'George Soros dorește să convingă Bruxelles-ul să transfere în fiecare an în Uniunea Europeană — și prin urmare și în Ungaria — un milion de migranți din Africa și Orientul Mijlociu', se arată la unul din cele șapte puncte înaintea întrebării privind acordul sau dezacordul față de acest 'plan'.

Celelalte întrebări fac referire la demolarea gardului cu ajutorul căruia Ungaria a oprit intrarea migranților pe la frontiera sudică, stabilirea unor cote permanente de redistribuire a tuturor refugiaților între statele UE și sancționarea țărilor care nu acceptă aceste cote.

Unii analiști consideră că această consultare este de fapt un demers premergător campaniei electorale pentru alegerile ce vor avea loc în trimestrul doi al anului viitor și urmărește mobilizarea simpatizanților premierului Orban.

Acuzațiile acestuia din urmă privind 'planul Soros' au la bază un document public prezentat la jumătatea anului trecut de magnatul american de origine ungară în care el cere ca Uniunea Europeană să primească sute de mii de refugiați în fiecare an.

Comisia Europeană a anunțat miercuri că a stabilit obiectivul ca Uniunea Europeană să primească în următorii doi ani 'cel puțin 50.000' de refugiați. Spre deosebire de cotele obligatorii adoptate prin majoritate calificată în anul 2015, participarea statelor membre la acest program va fi voluntară, iar migranții nu vor fi preluați din taberele din Grecia și Italia, ci direct din țările Africii, Orientului Mijlociu și Turcia.

La briefingul de presă desfășurat joi, Janos Lazar a susținut că obiectivul pe termen lung al 'planului Soros' este ca statele naționale să fie înlocuite de o 'nouă structură socială'. În opinia sa și noul program voluntar propus de executivul comunitar va fi un eșec, la fel cum consideră că au fost și cotele obligatorii în cadrul cărora au fost redistribuiți numai 29% din numărul preconizat al migranților.

Având în vedere acest procent, oficialul ungar a mai spus că este 'de neînțeles' cum Bruxelles-ul persistă în forțarea acestei chestiuni și a dat asigurări că Ungaria nu va participa la noul program de aducere a celor 50.000 de migranți în UE și nici nu va accepta o politică europeană comună în materie de azil.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea