Ungaria nu renunță la gardul de la frontiera sudică

Ungaria nu renunță la gardul de la frontiera sudică, a declarat marți Paul Volner, secretar de stat în ministerul justiției de la Budapesta, citat de MTI. Gardul protejează frontiera Ungariei și a spațiului Schengen și împiedică atacurile teroriste de genul celor care au avut loc în statele occidentale, a afirmat oficialul într-o conferință de presă.

Ca răspuns la criticile recente ale Comisiei Europene privind reglementările regimului de frontieră din Ungaria, Volner a arătat că aceste prevederi "sunt într-adevăr contrare planului lui George Soros de a stabili în Europa sute de mii de migranți pe an", iar gardul împiedică fizic accesul migranților în țară. Cei care reușesc să treacă sunt interceptați de poliția de frontieră și escortați înapoi în zonele de tranzit, unde pot solicita azil, a explicat secretarul de stat.

"În ciuda obiectivelor grupurilor pentru drepturile omului, ale traficanților de persoane și ale lui Soros", Ungaria va acorda statut de refugiat doar celor care au plecat din țări unde viața le era într-adevăr în pericol, a insistat Volner. El a precizat că această practică este în conformitate cu normele internaționale, iar reglementările privind azilul în Ungaria respectă Convenția de la Geneva.

Secretarul de stat a subliniat și practica Ungariei de a acorda refugiaților ajutoare sub alte forme decât banii, cum ar fi accesul la conexiuni WiFi și televiziune în zonele de tranzit și terenuri de joacă pentru familii.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc