Ungaria: Numărul migranţilor ilegali s-a dublat în 2019, fiind în creştere mai ales la graniţele cu Serbia şi România

Ungaria: Numărul migranţilor ilegali s-a dublat în 2019, fiind în creştere mai ales la graniţele cu Serbia şi România

Numărul migranţilor care au intrat ilegal anul trecut pe teritoriul Ungariei anul trecut a fost de 2,6 ori mai mare decât în 2018, migraţia ilegală fiind în creştere mai ales la frontierele cu Serbia şi România, a anunţat luni şeful poliţiei de frontieră ungare, Laszlo Balazs, transmite MTI.

Vorbind într-o conferinţă de presă despre situaţia migraţiei ilegale în Ungaria, Laszlo Balazs a afirmat că presiunea migratorie a fost deosebit de puternică la sfârşitul anului, când, între 16 şi 22 decembrie, au intrat pe teritoriul ţării 1.400 de migranţi. Alţi 803 au fost reţinuţi între 1 şi 5 ianuarie, a precizat responsabilul ungar.

Migraţia ilegală a fost în creştere peste tot de-a lungul frontierei Schengen, mai ales la graniţele cu Serbia şi România, a mai indicat Balazs.

La rândul său, generalul de brigadă Laszlo Garas din cadrul forţelor armate ungare a declarat că numărul militarilor a fost dublat la frontiere în ultimele zile. Au fost desfăşurate, de asemenea, drone şi elicoptere pentru misiuni de recunoaştere, a mai precizat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…