Ungaria: Peste 200 de migranți, implicați într-o încăierare într-un centru de primire; nouă răniți

Peste 200 de migranți au fost implicați duminică seara într-o încăierare în centrul de primire aflat la Kiskunhalas, în sudul Ungariei, la granița cu Serbia, a declarat Gyorgy Bakondi, consilierul de securitate națională al prim-ministrului ungar Viktor Orban, transmit MTI și Reuters.

Potrivit oficialului, în jur de 20 de migranți — algerieni, sirieni, pakistanezi și mongoli — au început o bătaie în jurul orei 18:00 GMT, în care s-au implicat apoi alți 200. Motivele încăierării nu sunt clare deocamdată.

În jur de 200 de polițiști au sosit la fața locului pentru a restabili ordinea, a precizat Bakondi.

Nouă persoane au suferit răni ușoare, opt dintre ele fiind internate în spitalul din localitate, a precizat Bakondi pentru MTI.

În centrul de la Kiskunhalas s-au mai semnalat incidente în ultimele săptămâni, a adăugat responsabilul, fără alte detalii.

Mai mult de un milion de refugiați au tranzitat prin Ungaria în cursul anului trecut, pe principala rută terestră de migrație dinspre Orientul Mijlociu spre Europa.

Fluxul s-a redus după ce Ungaria a construit un gard din sârmă ghimpată de-a lungul frontierelor cu Serbia și Croația. Migrația rămâne însă un subiect fierbinte în Ungaria, care se pregătește în această toamnă pentru un referendum cu privire la cotele obligatorii de relocalizare de refugiați între statele UE.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

2 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing