Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ungaria: Posterele anti-Soros amintesc ''de cele mai întunecate ore ale Europei'' (purtător de cuvânt)

Campania guvernului ungar, de afișaj stradal împotriva imigranților care folosește imaginea finanțatorului american de origine ungară George Soros, ''amintește de cele mai întunecate ore ale Europei'', a declarat marți purtătorul de cuvânt al lui Soros, informează Reuters.

În întreaga Ungarie și-au făcut apariția panouri stradale și reclame în ziare pe o pagină întreagă care înfățișează un Soros zâmbitor, cu mesajul: ''Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă''. Unele panouri pe care apărea Soros, un critic ferm al guvernului de dreapta al premierului Viktor Orban, au fost vandalizate cu grafitti cu mesajul ''evreu împuțit''. Soros, în vârstă de 86 de ani, un evreu născut în Ungaria care a emigrat în SUA unde a făcut avere, a susținut de-a lungul timpului grupuri care promovează valorile liberale și democratice în Europa de Est și care sunt în favoarea unei politici mai deschise privind imigrația.

Purtătorul de cuvânt al lui Soros, Michael Vachon, a condamnat campania de afișaj stradal, pe care a calificat-o drept ''antieuropeană'' și a spus că totodată prezintă în mod eronat opiniile finanțatorului cu privire la imigrație. ''Săptămâna trecută, guvernul Fidesz (partid de dreapta, de guvernământ — n.r.) a lansat o campanie la nivel național cu panouri stradale și reclame la televiziune care amintește de cele mai întunecate ore ale Europei. Xenofobia regimului ungar și demonizarea refugiaților sunt antieuropene'', a transmis Vachon într-o declarație trimisă prin e-mail.

Vachon a mai spus că afirmația potrivit căreia Soros se află în spatele unui plan de a importa milioane de imigranți ilegali în Europa este ''o fantezie''. ''Poziția reală a lui Soros în privința imigranților este că ansamblul comunității internaționale trebuie să ofere mai mult sprijin dezvoltării țărilor care găzduiesc în prezent 89% dintre refugiați și că Europa trebuie să accepte câteva sute de mii de refugiați, pe deplin verificați, în cadrul unui proces ordonat de examinare și relocare'', a mai declarat Vachon.

Federația Evreilor din Ungaria (Mazsihisz) i-a cerut lui Orban să pună capăt campaniei. ''Această campanie, cu toate că nu este fățiș antisemită, are în mod clar potențialul de a aprinde emoții necontrolate, inclusiv antisemitismul'', a transmis organizația. În replică, Orban a declarat că este de datoria lui să-i protejeze pe unguri — între care se regăsește și comunitatea de 100.000 de evrei unguri — de imigrația ilegală.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

2 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake