Ungaria: Referendumul, prima ocazie în care cetățenii se vor putea exprima asupra migrației (ministru de externe)

Ungaria: Referendumul, prima ocazie în care cetățenii se vor putea exprima asupra migrației (ministru de externe)

Viitorul referendum național din Ungaria privind schema UE de cote obligatorii de refugiați va fi "prima ocazie când cetățeni europeni au șansa să își exprime opinia" asupra felului în care politica Uniunii Europene privind migrația afectează unitatea blocului comunitar, a declarat joi ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit agenției MTI.

Peter Szijjarto a afirmat la postul public de televiziune M1 că politica Bruxellesului privind migrația 'amenință clar' ordinea din Ungaria, securitatea populației și investițiile străine. "De aceea referendumul este atât de important", a insistat ministrul.

În privința apartenenței Ungariei la UE, Szijjarto a spus că rămânerea în blocul comunitar este deopotrivă în interesele politice și economice ale țării. El a adăugat totuși că UE are nevoie de reformă.

Președintele Ungariei, Janos Ader, a stabilit pentru 2 octombrie data desfășurării referendumului inițiat de guvern cu privire la sistemul de cote obligatorii de relocalizare de refugiați în statele Uniunii Europene.

La referendum, alegătorii din Ungaria vor fi întrebați: 'Doriți să permiteți Uniunii Europene să impună relocarea cetățenilor non-ungari fără aprobarea parlamentului?'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!