Ungaria şi Rusia au început negocierile asupra cooperării strategice în producţia de vaccinuri anti-COVID-19

Ungaria şi Rusia au început negocierile asupra cooperării strategice în producţia de vaccinuri anti-COVID-19

Ungaria şi Rusia au început negocierile asupra cooperării strategice în vederea producţiei de vaccinuri anti-COVID-19, a anunţat joi ministrul ungar al afacerilor externe Peter Szijjarto, după convorbiri cu ministrul rus al industriei şi comerţului Denis Manturov, informează MTI, Reuters şi TASS.

Potrivit lui Szijjarto, convorbirile dintre Centrul Naţional pentru Vaccinuri al Ungariei şi Fondul de Investiţii Directe din Rusia au dus la un acord preliminar conform căruia Rusia permite producţia de doze ale vaccinului său Sputnik V în Ungaria, în aşteptarea încheierii unui acord de cooperare strategică.

Detaliile tehnice urmează încă să fie discutate.

"Important este că atât Ungaria, cât şi Rusia sunt ambele deschise producţiei de vaccinuri în Ungaria sub licenţă rusă", a scris Szijjarto pe pagina sa de Facebook.

Şeful diplomaţiei ungare participă la Forumul Economic Internaţional de la Sankt-Petersburg.

Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană (UE) care şi-a imunizat cetăţenii inclusiv cu doze de vaccin chinezesc Sinopharm sau rusesc Sputnik V, în pofida faptului că niciunul dintre cele două vaccinuri nu a fost aprobat pentru utilizare de urgenţă în blocul comunitar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...