Ungaria susţine nu l-a ajutat pe Gruevski să părăsească Macedonia

Ungaria susţine nu l-a ajutat pe Gruevski să părăsească Macedonia

Statul ungar nu a oferit asistenţă fostului prim-ministru macedonean Nikola Gruevski să-şi părăsească ţara, a precizat vineri biroul prim-ministrului ungar Viktor Orban pentru agenţia MTI, ca răspuns la "afirmaţii şi informaţii false" în mass-media.

Gruevski şi-a anunţat intenţia de a cere azil la o misiune diplomatică ungară, iar autorităţile de la Budapesta au decis că, din motive de siguranţă, cererea trebuie depusă la Budapesta, unde ar trebui intervievat şi Gruevski, a afirmat biroul prim-ministrului într-un comunicat. Procedurile relevante vor fi efectuate în conformitate cu legislaţia ungară şi internaţională, se adaugă în comunicat.

Gruevski locuieşte legal în Ungaria, în conformitate cu reglementările privind azilul, potrivit comunicatului, adăugând că autorităţile nu vor furniza informaţii suplimentare până la finalizarea procedurilor.

Nikola Gruevski se află în prezent în Ungaria, unde a solicitat azil politic, considerându-se o victimă a persecuţiei în ţara sa, după ce i s-a confirmat în apel în octombrie o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru abuz de putere.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...