Ungaria susţine nu l-a ajutat pe Gruevski să părăsească Macedonia

Ungaria susţine nu l-a ajutat pe Gruevski să părăsească Macedonia

Statul ungar nu a oferit asistenţă fostului prim-ministru macedonean Nikola Gruevski să-şi părăsească ţara, a precizat vineri biroul prim-ministrului ungar Viktor Orban pentru agenţia MTI, ca răspuns la "afirmaţii şi informaţii false" în mass-media.
 
Gruevski şi-a anunţat intenţia de a cere azil la o misiune diplomatică ungară, iar autorităţile de la Budapesta au decis că, din motive de siguranţă, cererea trebuie depusă la Budapesta, unde ar trebui intervievat şi Gruevski, a afirmat biroul prim-ministrului într-un comunicat. Procedurile relevante vor fi efectuate în conformitate cu legislaţia ungară şi internaţională, se adaugă în comunicat.
 
Gruevski locuieşte legal în Ungaria, în conformitate cu reglementările privind azilul, potrivit comunicatului, adăugând că autorităţile nu vor furniza informaţii suplimentare până la finalizarea procedurilor.

Nikola Gruevski se află în prezent în Ungaria, unde a solicitat azil politic, considerându-se o victimă a persecuţiei în ţara sa, după ce i s-a confirmat în apel în octombrie o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru abuz de putere.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…