Ungaria: Un lider al Fidesz dă vina pe UE pentru atentatul de la Manchester

Ungaria: Un lider al Fidesz dă vina pe UE pentru atentatul de la Manchester

Un lider al partidului conservator Fidesz, aflat la guvernare în Ungaria, a declarat că de vină pentru atentatul terorist de luni seară de la Manchester, în care și-au pierdut viața 22 de oameni, sunt politicile migraționiste ale Uniunii Europene, informează EFE, care amintește că presupusul autor al atacului din Manchester s-a născut în Marea Britanie.

'Este de neînțeles de ce liderii europeni nu-și dau seama ce se întâmplă în Europa. Câți nevinovați mai trebuie să moară pentru a-și reconsidera politicile care ne-au adus aici?', s-a întrebat marți Lajos Kósa, liderul grupului parlamentar al Fidesz, citat miercuri de portalul de știri magyaridok.

Kósa a susținut că terorismul începe atunci când teroriștii pătrund în Europa ilegal și nu când detonează o bombă și i-a criticat pe cei 'care îi sprijină și îi ajută să intre și să se deplaseze pe continentul european'.

Poliția britanică l-a identificat pe autorul atacului din Manchester drept Salman Abedi , în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester, fiu al unor libieni care s-au refugiat în Marea Britanie pentru a scăpa de dictatura lui Muammar Gaddafi.

Pe de altă parte, ministrul de externe ungar Péter Szijjártó a declarat că 'toate politicile europene trebuie să se concentreze pe restabilirea securității Europei și a europenilor'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren