Ungaria va extrăda un neonazist în Germania

Ungaria va extrăda un neonazist în Germania

O instanță din Ungaria a decis marți extrădarea în Germania a neonazistului Horst Mahler, transmite agenția MTI.

Mahler, un fost avocat german, a fost condamnat pentru negarea Holocaustului, a anunțat Curtea de Apel din Budapesta. El fusese reținut pe 15 mai la Sopron, în vestul Ungariei, pe baza unui mandat internațional de arestare.

Horst Mahler, în vârstă de 81 de ani, a beneficiat de o suspendare din motive medicale a condamnării la 10 ani închisoare pronunțate împotriva sa în Germania, în 2009, dar nu a respectat condițiile suspendării pedepsei și a plecat în Ungaria, unde a fost arestat imediat.

Mahler a devenit cunoscut ca membru fondator și apărător legal al grupării militante de extremă stângă Facțiunea Armata Roșie (RAF) din Germania, în deceniul 1970. Pentru infracțiunile comise alături de RAF, el a fost condamnat la 14 ani de închisoare. În anii 1990, a adoptat ideologia extremistă de dreapta și a devenit membru al Partidului Național Democrat (NPD), de orientare neonazistă. Ulterior, a fost condamnat de mai multe ori în Germania pentru negarea Holocaustului, iar în 2004 i-a fost retrasă licența de avocat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa