Unii dintre pacienţii de la Spitalul Colentina, rămas fără apă caldă, relocaţi în secţii cu boilere electrice

Unii dintre pacienţii de la Spitalul Colentina, rămas fără apă caldă, relocaţi în secţii cu boilere electrice

Unii dintre cei peste 300 de pacienţi de la Spitalul Colentina au fost relocaţi în secţii cu boilere electrice, deoarece Termoenergetica a oprit furnizarea apei calde de joi până sâmbătă pentru remedierea de avarii la o conductă, potrivit unui comunicat al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

"Conducerea ASSMB şi a Spitalului Clinic Colentina sunt în contact permanent şi au luat deja măsurile necesare pentru ca această situaţie să nu afecteze cei 312 pacienţi internaţi în acest moment în unitatea sanitară. Astfel, având în vedere faptul că multe secţii din cadrul spitalului sunt dotate cu boilere electrice, s-a luat decizia relocării unora dintre pacienţi în aceste secţii, până la reglementarea actualei situaţii de avarie. Problemele privind furnizarea agentului termic în parametri normali pentru Spitalul Clinic Colentina au un caracter cronic, amplificat şi de faptul că vorbim despre un spital pavilionar, cu multe corpuri de clădire pe o suprafaţă relativ întinsă", a precizat ASSMB.

Instituţia menţionează că a luat iniţiativa de a include în lista de investiţii aferentă bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 realizarea unui studiu de fezabilitate care să vizeze asigurarea unui soluţii de rezervă (back-up) pentru furnizarea neîntreruptă a agentului termic în toate pavilioanele Spitalului Clinic Colentina.

În paralel, având în vedere caracterul activităţii medicale care se derulează zilnic în Spitalul Clinic Colentina, au fost organizate multiple întâlniri cu reprezentanţii unităţii sanitare şi ai Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti pentru a identifica cele mai potrivite căi de rezolvare durabilă a situaţiei furnizării fără sincope a agentului termic, menţionează ASSMB.

Conform sursei citate, în prezent, procedura de achiziţii pentru contractarea studiului de fezabilitate este în curs de atribuire, urmând ca ofertantul declarat câştigător să realizeze documentaţia tehnico-economică şi să propună o soluţie prin care să fie rezolvată definitiv problema asigurării continuităţii furnizării agentului termic, în cazul apariţiei unor avarii repetate la sistemul de termoficare centralizat.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a anunţat sistarea furnizării apei calde pentru Institutul "Prof. Matei Balş", Spitalul Colentina, aproape 200 de blocuri şi mai multe instituţii pentru remedierea unor avarii pe conductele de termoficare în mai multe zone din sectoarele 2, 4 şi 5 din Capitală . Printre acestea se numără conducta DN 700 pe bulevardul Ştefan cel Mare, în porţiunea cuprinsă între Calea Floreasca şi bulevardul Barbu Văcărescu, iar urmare a acestei lucrări furnizarea apei calde pentru 26 blocuri şi cele două unităţi medicale este oprită. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

2 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

3 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 Surpriză la descinderile SBU la o mănăstire din Cernăuți: Secretarul eparhiei făcea sex cu cântărețul corului