Unitatea 2 de la Cernavodă va fi sincronizată, vineri, la Sistemul Energetic Național

Unitatea 2 de la Cernavodă va fi sincronizată, vineri, la Sistemul Energetic Național

Lucrările aferente opririi planificate a Unității 2 de la Cernavodă se vor finaliza vineri, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Național (SEN) se va realiza în aceeași zi, se arată într-un comunicat de presă al Nuclearelectrica transmis, miercuri, AGERPRES.

'Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată în data de 6 mai 2017 în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.000 de activități', se arată în document.

Printre activități se află: Programul de întreținere preventivă și corectivă, Programul de inspecții, Programul de testare pe perioada opririlor planificate, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită și Programul de implementare a modificărilor de proiect pe anumite sisteme, echipamente sau componente.

'Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă. Anterior intrării în programul de oprire planificată, Unitatea 2 CNE Cernavodă a funcționat continuu de la ultima oprire planificată din anul 2015, timp de 704 zile, ceea ce reprezintă o performanță în industria nucleară, performanță asociată profesionalismului personalului și calității programelor și proceselor centralei', precizează sursa citată.

De asemenea, conform datelor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), România, prin cele două unități în operare de la CNE Cernavodă, ocupă primul loc dintr-un total de 454 unități nucleare din 30 de țări, cu un factor de capacitate mediat pe ultimii trei ani de 94%, și primul loc dintr-un total de 566 unități nucleare din 32 de țări, cu un factor de capacitate de la punerea în funcțiune până la sfârșitul anului 2016 de 91,9%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...