UNITER: Mircea Albulescu - emblemă a teatrului românesc

UNITER: Mircea Albulescu - emblemă a teatrului românesc

UNITER - Uniunea Teatrală din România își exprimă profunda tristețe față de dispariția actorului Mircea Albulescu - emblemă a teatrului românesc.

* Actorul Mircea Albulescu a murit

Potrivit UNITER, regretatul Mircea Albulescu este "unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar îndrăgit care a modelat zeci de generații de artiști, doctor în arte, publicist, poet, prozator".

"O voce gravă, unică, inconfundabilă, unul dintre ultimii aristocrați ai teatrului românesc. Un artist total, care timp de 60 de ani a interpretat sute de roluri pe scenele Teatrului Municipal din București, Teatrului de Comedie și Teatrului Național din București, a jucat roluri memorabile în peste 70 de filme și a interpretat peste 300 de roluri remarcabile în teatrul radiofonic", subliniază UNITER, într-un comunicat de presă.

Printre premiile pe care le-a primit de-a lungul carierei se numără "Premiul UNITER pentru întreaga activitate" (2005), "Premiul Național pentru întreaga activitate artistică" acordat de Ministerul Culturii și Cultelor în 2003, Premiul de Excelență acordat în cadrul Galei Radio România Cultural 2015, informează comunicatul.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria