Uniunea Europeană a încheiat un contract pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid cu compania americană Moderna

Uniunea Europeană a încheiat un contract pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid cu compania americană Moderna

Uniunea Europeană a încheiat un contract pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid cu compania americană Moderna, a anunțat, marți, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Acesta este al șaselea contract încheiat de UE cu o companie farmaceutică pentru un vaccin anti-Covid, iar Ursula von der Leyen a precizat marți că sunt discuții pentru încă un contract, fără a da alte detalii.

„Sunt fericită să anunț că astăzi am aprobat un nou contract pentru a asigura un alt vaccin COVID-19 pentru europeni. Acest contract ne permite să cumpărăm până la 160 de milioane de doze dintr-un vaccin produs de Moderna. Conform rezultatelor studiilor clinice, acest vaccin ar putea fi extrem de eficient împotriva COVID-19. Odată ce vaccinul se va dovedi într-adevăr sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp, proporțional, în aceleași condiții”, a afirmat Ursula von der Leyen într-o declarație de presă.

Președinta Comisiei Europene a precizat că toate vaccinurile vor fi evaluate foarte atent de Agenția Europeană a Medicamentului. „Acestea vor fi autorizate și puse pe piață doar dacă sunt sigure și eficiente”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Înaintea anunțului de marți, Comisia Europeană a mai semnat cinci contracte de precomandă a unor vaccinuri: cu AstraZeneca și Johnson&Johnson pentru câte 400 de milioane de doze, cu Sanofi-GSK pentru 300 de milioane de doze, cu Pfizer-BioNTech pentru 300 de milioane de doze și cu CUreVac pentru 405 milioane de doze.

Săptămâna trecută, compania americană Moderna a anunțat rezultatele studiului clinic pe 30.000 de voluntari care arată o eficiență de 94.5% împotriva noului coronavirus.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...