Uniunea Europeană a încheiat un contract pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid cu compania americană Moderna

Uniunea Europeană a încheiat un contract pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid cu compania americană Moderna

Uniunea Europeană a încheiat un contract pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid cu compania americană Moderna, a anunțat, marți, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Acesta este al șaselea contract încheiat de UE cu o companie farmaceutică pentru un vaccin anti-Covid, iar Ursula von der Leyen a precizat marți că sunt discuții pentru încă un contract, fără a da alte detalii.

„Sunt fericită să anunț că astăzi am aprobat un nou contract pentru a asigura un alt vaccin COVID-19 pentru europeni. Acest contract ne permite să cumpărăm până la 160 de milioane de doze dintr-un vaccin produs de Moderna. Conform rezultatelor studiilor clinice, acest vaccin ar putea fi extrem de eficient împotriva COVID-19. Odată ce vaccinul se va dovedi într-adevăr sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp, proporțional, în aceleași condiții”, a afirmat Ursula von der Leyen într-o declarație de presă.

Președinta Comisiei Europene a precizat că toate vaccinurile vor fi evaluate foarte atent de Agenția Europeană a Medicamentului. „Acestea vor fi autorizate și puse pe piață doar dacă sunt sigure și eficiente”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Înaintea anunțului de marți, Comisia Europeană a mai semnat cinci contracte de precomandă a unor vaccinuri: cu AstraZeneca și Johnson&Johnson pentru câte 400 de milioane de doze, cu Sanofi-GSK pentru 300 de milioane de doze, cu Pfizer-BioNTech pentru 300 de milioane de doze și cu CUreVac pentru 405 milioane de doze.

Săptămâna trecută, compania americană Moderna a anunțat rezultatele studiului clinic pe 30.000 de voluntari care arată o eficiență de 94.5% împotriva noului coronavirus.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...