Uniunea Europeană face apel la ajutorarea imigranților minori 'victime ale abuzurilor'

Uniunea Europeană face apel la ajutorarea imigranților minori 'victime ale abuzurilor'

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să depună mai multe eforturi pentru a opri traficul de imigranți minori neînsoțiți, dintre care unii sunt victime ale abuzurilor sexuale, a atras vineri atenția comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, potrivit AFP.

În cadrul unei conferințe internaționale în Malta, țară care deține președinția semestrială a UE, Avramopoulos le-a cerut liderilor celor 28 de state membre să meargă contra valului populist în Europa și să vină în ajutorul tinerilor imigranți.

"Numeroși copii sunt în mâinile traficanților (...) Mulți sunt abuzați sexual", a spus comisarul european, la o zi după o reuniune a miniștrilor de interne din UE în capitala malteză, La Valletta, consacrată dosarului migrației.

"Dacă nu vom implica opinia publică, nu vom reuși, deoarece acești copii se află pe străzile orașelor noastre", și-a exprimat el regretul.

Dimitris Avramapoulos, a cărui țară natală, Grecia, este cea mai afectată din Europa de venirile masive de refugiați și imigranți care fug de războiul din Siria, a atras atenția că statele membre trebuie 'să își asume responsabilitățile'.

"Unii oameni politici sunt tari la retorică, dar nu și în practică", a spus el în fața participanților la conferința organizată de ONG-ul Missing Children Europe, din Bruxelles.

Conform cifrelor UE, circa 90.000 de minori neînsoțiți au intrat în Europa în 2015 printre solicitanții de azil.

Biroul european de poliție Europol a provocat un șoc în urmă cu un an anunțând că peste 10.000 de copii imigranți au dispărut în Europa, temându-se ca mulți dintre ei să nu ajungă în mâinile crimei organizate pentru a fi exploatați, în special sexual.

Heidi de Pauw, de la organizația Missing Children Europe, afirmă că liderii politici trebuie să depună eforturi pentru a schimba punctul de vedere privind imigranții în fața ascensiunii partidelor anti-imigrație.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Zvon...

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"