Uniunea Europeană impune tarife vamale suplimentare la importurile de folii de aluminiu provenite din China

Uniunea Europeană impune tarife vamale suplimentare la importurile de folii de aluminiu provenite din China

Uniunea Europeană va impune tarife vamale suplimentare la importurile de folii de aluminiu provenite din China, după ce o investigaţie a Comisiei Europene a arătat că producătorii au beneficiat de subvenţii excesive şi incorecte, transmite Reuters.

Începând de joi, vor fi aplicate tarife vamale cuprinse între 8,6% şi 18,2% la un anumit tip de folii convertoare de aluminiu (FCA), pe lângă actualele tarife antidumping, cuprinse între 6% şi 28,5%.

Comisia Europeană, care a demarat o investigaţie în urma plângerilor formulate de producătorii din UE, a precizat că statul chinez consideră foliile de aluminiu o industrie cheie şi a intervenit în interacţiunea liberă a forţelor pieţei, promovând acest sector. Subvenţiile de stat au fost acordate sub forma finanţării în condiţii preferenţiale, a granturilor, a asigurării creditelor de export, a scutirilor de taxe şi acordarea de energie sub preţul pieţei.

Conform rezultatelor investigaţiei, cota Chinei pe piaţa UE a foliilor de aluminiu a urcat la 24% în 2019, de la 18% în 2017, în timp ce preţurile medii sunt în scădere. Importurile din alte ţări au fost limitate.

Plângerea a venit de la şase producători din UE, inclusiv Carcano Antonio (Italia), Eurofoil Luxembourg şi Hydro Aluminium Rolled Products (Germania).

În ultimele 12 luni, cotaţia aluminiului, un metal a cărui producţie necesită o cantitate mare de energie, a crescut semnificativ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro