Universiada de iarnă de la Lucerna, anulată din cauza variantei Omicron

Universiada de iarnă de la Lucerna, anulată din cauza variantei Omicron

Jocurile Universitare de iarnă de la Lucerna (Elveţia), programate iniţial în ianuarie şi amânate pentru perioada 11-21 decembrie, au fost anulate din cauza nou-apărutei variante Omicron a coronavirusului, au anunţat, luni, organizatorii, citaţi de DPA.

Guvernul elveţian a impus restricţii şi carantină la sosirea din anumite ţări din cauza noii tulpini. Aceste decizii ar fi afectat competitori şi oficiali Universiadei.

''Suntem trişti şi ne pare foarte rău că nu vom putea primi sportivi din toată lumea care s-au pregătit intens pentru competiţiile lor'', a declarat Guido Graf, preşedintele Comitetului de organizare.

''Având în vedere restricţiile de călătorie impuse în Elveţia şi în lume, nu am avut altă alegere decât să anulăm Universiada de iarnă Lucerna 2021. Am luat decizia cu inimă grea. Mulţi dintre colegii mei din sportul universitar elveţian au oferit atât de multe şi atât de mult timp pentru acest eveniment. Însă, noile restricţii înseamnă că a devenit imposibilă organizarea evenimentului'', a spus, la rândul său, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU), Leonz Eder.

Peste 1.600 de sportivi studenţi din 50 de ţări urmau să concureze la zece sporturi de iarnă.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor avea loc între 4 şi 20 februarie, sub reguli stricte anti-coronavirus.

Următoarea ediţie a Jocurile Universitare de iarnă va avea loc la Lake Placid (SUA), în 2023.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale