Universitatea din București: Peste de 20.000 candidați înscriși pentru admiterea la studii universitare de licență

Universitatea din București: Peste de 20.000 candidați înscriși pentru admiterea la studii universitare de licență

Universitatea din București anunță că pentru admiterea la studii universitare de licență s-au depus peste 20.000 de dosare în sesiunea iulie 2016, înregistrându-se o medie de 4,37 candidați pe locurile de la buget.

Potrivit unui comunicat al instituției remis vineri AGERPRES, Universitatea din București rămâne și în acest an în topul preferințelor candidaților la facultate.

Astfel, conform sursei citate, la Facultatea de Administrație și Afaceri sunt 5,8 candidați pe loc, cea mai căutată specializare fiind Administrarea Afacerilor cu 8,7 candidați pe loc. La Facultatea de Biologie s-au înscris 5,4 candidați pe loc, unde cele mai căutate specializări sunt Biochimie (8,2 candidați/loc) și Biologie (6 candidați/loc).

La Facultatea de Chimie sunt 2,2 candidați pe loc, la Facultatea de Drept — 4,1 candidați pe loc, la Facultatea de Fizică — 1,5 candidați pe loc, iar la Facultățile de Filosofie și de Geologie și Geofizică — un candidat pe loc.

Facultatea de Geografie are înscriși 6,6 candidați pe loc, cele mai căutate specializări fiind Geografia turismului (8,7 candidați/loc), Hidrologie și Meteorologie (7,8 candidați/loc), Planificare teritorială (7,8 candidați/loc), Cartografie (6,9 candidați/loc), Geografie (6,7 candidați/loc).

La Facultatea de Istorie sunt 2,8 candidați pe loc, la specializarea Relații Internaționale și Studii Europene fiind 4,5 candidați/loc.

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării are înscriși 7,1 candidați pe loc, Facultatea de Litere — 2,4 candidați pe loc. Cele mai căutate specializări sunt Comunicare și Relații Publice (4,2 candidați/loc), Limba și Literatura Română, Limba și Literatura Modernă (3,3 candidați/loc).

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine are 8,2 candidați pe loc, iar cele mai căutate specializări sunt: Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidați/loc), Limba și Literatura Italiană (25,5 candidați/loc), Limba și Literatura Portugheză (22,7 candidați/loc), Limba și Literatura Rusă (17 candidați/loc), Studii Americane (11,3 candidați/loc), Limba și Literatura Japoneză (10 candidați/loc), Traducere și Interpretare (9,9 candidați/loc), Limba și Literatura Neogreacă (9,7 candidați/loc), Limba și Literatura Arabă (6,3 candidați/loc), Limba și Literatura Chineză (4,2 candidați/loc).

Totodată, Facultatea de Matematică și Informatică are înscriși 7,4 candidați pe loc, cu specializările: Calculatoare și tehnologia informației (15 candidați/loc) și Informatică (5,5 candidați/loc). La Facultatea de Psihologie și Științele Educației sunt 3,5 candidați pe loc, iar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială — 3,9 candidați pe loc și Facultatea de Științe Politice — 3,9 candidați pe loc.

Examenele de admitere se susțin în perioada 21 — 26 iulie, iar data limită de afișare a rezultatelor este 29 iulie.

Majoritatea facultăților din cadrul Universității din București organizează o sesiune de admitere pentru studii universitare de licență și în luna septembrie 2016, în cazul în care în urma finalizării sesiunii din luna iulie 2016 vor rămâne locuri neocupate (la buget sau la taxă). În acest caz înscrierile sunt în perioada 3 — 11 septembrie 2016, examenele în 14 — 19 septembrie 2016, iar data limită de afișare a rezultatelor — 23 septembrie 2016, mai arată sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...