Universităţile din Florida le cer studenţilor să se vaccineze anti-COVID-19

Universităţile din Florida le cer studenţilor să se vaccineze anti-COVID-19

Preşedinţii celor 12 universităţi de stat din Florida (SUA) le-au solicitat studenţilor să se vaccineze împotriva COVID-19 înaintea noului an universitar, care începe la finele lunii august, scrie presa locală citată miercuri de agenţia EFE.

Adunarea guvernatorilor sistemului de universităţi statale din Florida le-a recomandat ''puternic'' studenţilor să se vaccineze, dată fiind creşterea cazurilor de COVID-19 şi a spitalizărilor în acest stat.

''Succesele noastre sunt rezultatul acceptării de către comunităţile campusurilor a responsabilităţii comune pentru sănătate (...) Vaccinarea îţi poate proteja sănătatea şi probabil vei evita întreruperea semestrului dacă eşti expus la COVID-19'', semnalează responsabilii universităţilor într-o scrisoare adresată studenţilor.

În SUA, cele mai puternice creşteri ale cazurilor de COVID-19 au fost observate în statele cu rate reduse de vaccinare. Astfel, Florida, Texas şi Missouri însumează circa 40% din cazurile de infectare la nivel naţional, Florida singură înregistrând circa o cincime din infectările de pe ansamblul SUA.

Conform ultimului raport săptămânal, în Florida au fost confirmare 73.199 de noi cazuri de COVID-19 în săptămâna 16-22 iulie, o creştere de 60% faţă de săptămâna anterioară (45.584 de cazuri), pe fondul răspândirii intense a variantei Delta a coronavirusului.

Creşterea preocupantă a cazurilor de COVID-19 în SUA a determinat autorităţile sanitare să recomande purtarea măştii în interior şi de către persoanele vaccinate. Districtele şcolare din Florida discută despre impunerea măştii obligatorii în şcoli pentru următorul an şcolar, dar guvernatorul acestui stat, Ron DeSantis, nu pare încă dispus să accepte o asemenea măsură.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

4 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

5 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni