UNJR: Ne aşteptăm ca Guvernul să ţină cont de propunerile făcute pentru îmbunătăţirea OUG 7/2019

UNJR: Ne aşteptăm ca Guvernul să ţină cont de propunerile făcute pentru îmbunătăţirea OUG 7/2019

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România se aşteaptă ca Guvernul să ţină cont de propunerile pentru îmbunătăţirea OUG 7/2019, făcute în cadrul discuţiilor de luni de la Palatul Victoria.

"Ne aşteptăm ca Guvernul să ţină cont de propunerile pe care atât UNJR, cât şi ceilalţi participanţi la dialog le-au făcut pentru îmbunătăţirea OUG 7/2019, precum şi să respecte principiile cooperării loiale şi transparenţei decizionale. UNJR rămâne în continuare fidelă principiului cooperării loiale între puteri, urmând ca şi pe viitor să contribuie prin poziţiile şi expertiza sa, în limitele permise de Constituţie, la îmbunătăţirea cadrului legislativ ce vizează organizarea justiţiei şi statutul judecătorilor", se arată într-un comunicat al UNJR, transmis marţi AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, UNJR rămâne "ferm dedicată" eforturilor şi acţiunilor pentru consolidarea statutului judecătorilor.

"În acest sens, UNJR constată cu satisfacţie că principiul 'separării carierelor', susţinut de UNJR dar contestat acerb, inclusiv prin proteste stradale, în timpul dezbaterilor parlamentare din 2017 - 2018 de o parte a sistemului, este acum apărat tot prin proteste chiar de cei care iniţial s-au opus introducerii acestuia în lege", precizează UNJR.

În comunicat sunt enumerate şi articolele din OUG 7/2019 care, în opinia UNJR, ar necesita îmbunătăţiri sau ar trebui abrogate, printre care cele referitoare la accederea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul General, numirea în funcţiile de conducere din parchete, condiţia bunei reputaţii sau abrogarea termenului de decădere pentru efectuarea verificării prealabile de către Inspecţia Judiciară. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…