UNPR ar putea susține alegerea primarilor în două tururi dacă nu se va semna protocolul cu PSD (surse)

UNPR ar putea susține alegerea primarilor în două tururi dacă nu se va semna protocolul cu PSD (surse)

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) ar putea susține alegerea primarilor în două tururi dacă nu va fi semnat protocolul cu social-democrații, au declarat, pentru AGERPRES, surse din partid. Sursele citate au precizat că protocolul Alianței de Centru Stânga înregistrat la tribunal este valabil până în 2020, iar conform acestuia nu ar fi trebuit să se pună problema de liste separate la alegerile locale și parlamentare.

''Documentul care urmează să fie semnat miercuri va stabili detaliile pentru alegerile locale și parlamentare. Dacă lucrurile nu vor sta așa, dacă protocolul nu va fi semnat, pentru UNPR este mult mai avantajos ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi. În acest caz, trebuie să ne gândim la ce este mai avantajos pentru noi, două tururi de scrutin la alegerile locale'', au adăugat sursele citate.

UNPR va semna un protocol de colaborare cu PSD referitor la alegerile locale și parlamentare din anul 2016, a anunțat, luni, la Senat, președintele formațiunii, Gabriel Oprea.

La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Sinaia, că social-democrații vor propune UNPR și ALDE încheierea la nivel local de acorduri de colaborare pentru alegerile locale, el adăugând că PSD nu va face alianțe cu PNL sau PMP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”