Unul din opt migranți ajunși în Germania dispare după ce este înregistrat de autorități

Unul din opt migranți ajunși în Germania dispare după ce este înregistrat de autorități

Unul din opt migranți care sosesc în Germania dispare după înregistrarea lui de către autorități, scrie vineri cotidianul Sueddeutsche Zeitung, pe baza informațiilor oferite de Ministerul de Interne, relatează DPA. Aproape 13% din cei 1,1 milioane de migranți și refugiați înregistrați în țară anul trecut nu s-au prezentat la centrele de primire la care au fost trimiși, a precizat ministerul în răspunsul la o întrebare parlamentară din partea Partidului Die Linke (stânga), conform raportului.

Aceasta înseamnă peste 130.000 persoane cărora li se pierde urma. Mulți dintre ei ar fi putut pleca în alte țări, ar putea munci la negru sau ar putea fi implicate în activități infracționale, a mai precizat Ministerul de Interne german.

Raportul a fost publicat la o zi după ce directorul Oficiului federal german pentru Migrație și Refugiați (BAMF), Frank-Juergen Weise, a declarat că autoritățile nu cunosc numele și identitatea a până la 400.000 de persoane din Germania.

Potrivit raportului, ministerul a declarat că este din ce în ce mai greu din cauza lipsei de informații să pună în aplicare așa-numita regulă Dublin, care prevede că solicitările de azil trebuie prelucrate de țara UE în care ajung prima dată migranții.

Germania a suspendat Regulament Dublin pentru o scurtă perioadă anul trecut pentru refugiații care fug de războiul civil din Siria.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

4 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

5 Marea păcăleală / Cât ficat conțin de fapt conservele de pate