UPC România va fi preluată de Vodafone, care cumpără operațiunile Liberty Global din mai multe piețe - surse WSJ

UPC România va fi preluată de Vodafone, care cumpără operațiunile Liberty Global din mai multe piețe - surse WSJ

​Grupul britanic Vodafone a confirmat că va prelua rețelele de cablu ale Liberty Global din mai multe țări europene, inclusiv România. Practic, Vodafone va prelua operatorul UPC România și tranzacția include operațiunile Liberty Global din patru țări și este în valoare de 23 miliarde dolari. Informația a apărut în Wall Street Journal.

Practic. Vodafone va cumpăra operațiunile Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria și România.

Discuțiile se poartă de câteva luni. În România, Vodafone, al doilea mare operator local de comunicații mobile, ar avea nevoie de serviciile fixe ale UPC, al doilea mare operator de comunicații prin cablu, pentru a furniza servicii convergente fix-mobil și a concura astfel cu ceilalți mari operatori.

Vodafone, al doilea mare operator local de comunicații mobile, a înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut venituri din servicii în valoare de 182,3 milioane euro, în creștere cu 2,2% față de aceeași perioadă a anului anterior. Numărul total de clienți a crescut cu 5,2% fata de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 9.944.595 utilizatori (n.a contracte și SIM-uri valabile), iar consumul de date mobile a crescut cu 71%.

UPC, al doilea mare operator local de comunicații prin cablu, a înregistrat venituri de peste 184 milioane lei în trimestrul trei din anul 2017, în creștere cu peste 6,5% față de aceeași perioadă a anului anterior, și atragerea a 62.500 de noi clienți în această perioadă. Operatorul anunțase că la sfârșitul trimestrului trei din 2017, avea un număr total de 1.321.900 de clienți, înregistrând creșteri pe toate liniile de business: internet, TV și telefonie fixă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?