UPDATE A fost suspendată căutarea celor doi români dispăruți în urma scufundării unei ambarcațiuni în Canalul Mânecii

UPDATE A fost suspendată căutarea celor doi români dispăruți în urma scufundării unei ambarcațiuni în Canalul Mânecii

Autoritățile britanice au anunțat duminică după-amiaza suspendarea operațiunilor de căutare a doi cetățeni români dați dispăruți după ce barca lor s-a scufundat în cursul nopții în zona Canalului Mânecii, probabil din cauza coliziunii cu o altă ambarcațiune, informează BBC online.

'În urma unei căutări extinse în zonă cu numeroase echipamente nu am găsit deocamdată nimic, prin urmare s-a decis suspendarea căutării în așteptarea unor noi informații', a declarat Andy Jenkins, membru al Gărzii de Coastă britanice.

Patru cetățeni români se aflau la bordul unei ambarcațiuni de mici dimensiuni, care conform poliției a plecat din portul Brighton Marina după miezul nopții. Cauza probabilă a scufundării este coliziunea cu o altă ambarcațiune, dar autoritățile britanice afirmă că încă este prea devreme pentru a confirma cu certitudine o asemenea coliziune.

Unul dintre cei patru români, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost salvat de pescari, care l-au găsit agățat de o baliză. El este rănit și a fost transportat la spital. Un comandant al Gărzii de Coastă afirmă că acesta a fost foarte norocos că a reușit să supraviețuiască, având în vedere că apa era foarte rece. Un al doilea român a fost și el salvat inițial de echipele de salvare, dar a decedat ulterior, iar ceilalți doi sunt dați dispăruți.

Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgență la unitatea medicală unde se află internat cetățeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate. Misiunea diplomatică și Oficiul consular mențin în atenție, cu prioritate, cazul, precum și stadiul căutărilor celor doi cetățeni români dispăruți și sunt în contact cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde sprijin și asistență consulară, se precizează într-un comunicat emis de MAE român.

Doi români sunt căutați pe Canalul Mânecii în urma scufundării unei ambarcațiuni

Autoritățile britanice desfășoară o operațiune de salvare pe Canalul Mânecii, după ce doi români au fost dați dispăruți în urma scufundării unei ambarcațiuni de mici dimensiuni în noaptea de sâmbătă spre duminică, scrie Daily Mail.

Conform acestei surse, două ambarcațiuni au intrat în coliziune la o distanță de circa două mile de coasta orașului Shoreham, una dintre ele scufundându-se. La bordul acesteia din urma s-ar fi aflat patru persoane.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, prezentat de Daily Mail drept român din Londra, a fost salvat de pescari, care l-au găsit agățat de o baliză. Un altul a fost și el salvat inițial de echipele specializate, dar a decedat ulterior, iar ceilalți doi sunt în prezent căutați.

Potrivit poliției, ambarcațiunea care s-a scufundat a plecat din portul Brighton Marina după miezul nopții. Conform unui martor, condițiile de navigație erau 'teribile' și vizibilitatea foarte slabă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...