UPDATE Alegeri în SUA / Obama: Voi face tot ce pot ca următorul președinte să aibă un mandat de succes

UPDATE Alegeri în SUA / Obama: Voi face tot ce pot ca următorul președinte să aibă un mandat de succes

Președintele american Barack Obama a vorbit cu președintele ales Donald Trump și l-a invitat să vină joi la Casa Albă, a spus Obama într-o scurtă declarație, informează Reuters.

Președintele american a spus că " nu e niciun secret" că există diferențe de viziune destul de semnificative între el și Trump, însă a dat instrucțiuni echipei să-i facă tranziția acestuia cât mai ușoară.

"Tranzițiile de succes sunt ceea ce caracterizează democrația noastră," a afirmat Obama. " Voi face tot ce pot ca următorul președinte să aibă un mandat de succes".

Președintele a mai spus că este mândru de Hillary Clinton și i-a mulțumit pentru activitatea depusă ca secretar de stat.

"Înainte de toate, suntem americani, suntem patrioți și ne dorim ceea ce este mai bun pentru țară", a precizat Obama, adăugând că speră ca Trump va menține acest spirit în timpul perioadei de tranziție.

El a mai spus că SUA au nevoie de unitate, incluziune și respect pentru instituții.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu