UPDATE Anghel Iordănescu, după audierea de la Parchetul General: A fost o cină, am fost invitat personal de Gabriel Oprea

UPDATE Anghel Iordănescu, după audierea de la Parchetul General: A fost o cină, am fost invitat personal de Gabriel Oprea

Fostul senator Anghel Iordănescu a declarat joi, după ce a fost audiat de procurorii Parchetului General în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009, că a participat la o cină la care a fost invitat de Gabriel Oprea, fără a preciza identitatea celorlalți invitați.

"A fost o cină, am fost invitat personal de domnul Gabriel Oprea. (...) A fost o cină amicală, a fost o masă, asta e tot", a spus Iordănescu.

El a evitat să dea alte detalii, motivând că este vorba de o anchetă în curs.

"Am fost chemat în calitate de martor. Așa cum precizează legea, în momentul de față este o anchetă în curs de desfășurare și nu aș putea să fac precizări sau comentarii. Am fost chemat în calitate de martor, în urma declarațiilor pe care le-a făcut domnul Andronic", a precizat Anghel Iordănescu.

Anghel Iordănescu, fost selecționer al echipei naționale de fotbal, a fost audiat joi, în calitate de martor, în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009. În același dosar a fost audiat ca martor și fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu .

Procurorii au cerut în această cauză date de la Autoritatea Electorală Permanentă, Curtea Constituțională și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Parchetul a anunțat, pe 24 aprilie, că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale, după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

"La Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informațiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic și conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege", se arăta într-un comunicat al Parchetului General.

Parchetul preciza că, în acest dosar, se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /