UPDATE Aproximativ 200 de persoane au protestat în Piața Victoriei, nemulțumite de amendamentele la proiectul de lege a grațierii

UPDATE Aproximativ 200 de persoane au protestat în Piața Victoriei, nemulțumite de amendamentele la proiectul de lege a grațierii

Aproximativ 200 de persoane au protestat joi, pentru a doua seară consecutiv, în Piața Victoriei, nemulțumite de amendamentele la proiectul de lege a grațierii, votate miercuri în Comisia juridică a Senatului.

Oamenii au strigat: "Nu scăpați, nu ați fost votați să vă grațiați!" "Hoții", "Demisia", România trezește-te" Fuga, fuga la pârnaie", "ALDE și PSD — aceeași mizerie", "PSD — ciuma roșie", Uniți salvăm toată România". Ei au afișat pancarte pe care era scris: "Fără grațiere", "Sărăcia românilor nu o grațiați?", Dragnea, Tăriceanu, Băsescu, Șerban Nicolae, Nicolicea — demisia!", "Demnitate, libertate, încredere, democrație, apărați-le și dăruiți-le copiilor țării".

Ca și în serile anterioare de proteste, manifestanții au intonat imnul național și au aprins luminile telefoanelor mobile.

Mai mulți copii au lăsat în piață mesaje scrise cu creta pe asfalt: "#insist", "#rezist".

Tot în Piața Victoriei, Asociația "România fără ei" a strâns semnături pentru declanșarea unui referendum care, potrivit unuia dintre voluntari, ar viza demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a Consiliului General al Municipiului București și a primarilor de sectoare.

Protestatarii au început să părăsească Piața Victoriei după ora 21.15, iar în jurul orei 22.30 în zonă mai erau 20 de persoane.

ORA 19.46 Un nou protest în Piața Victoriei

Peste 70 de persoane s-au adunat din nou joi în Piața Victoriei, protestând față de modul în care au decurs dezbaterile din Parlament pe legea grațierii, în special adoptarea, cu o zi în urmă, în Comisia juridică a Senatului, a unor amendamente referitoare la grațierea faptelor de corupție.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum: "#Rezist"; "Aleșilor, nu ne lăsăm până nu vă dresăm!"; "Demnitatea unui golan este cu mult peste nesimțirea unui politician"; "Vreau depolitizarea CCR! Susțin DNA! Vreau demisia: Guvernului, Dragnea, Tăriceanu!".

Unii dintre protestatari au venit în Piață cu copiii.

"Protestez pentru că au încercat din nou cei pe are i-am ales să legifereze în numele nostru și să administreze țara, au încercat din nou în numele unei pretinse suprapopulări a închisorilor să scoate din penitenciare 250 de persoane care au furat din banii noștri și nu mi se pare corect pentru că asta încurajează abuzurile și hoția", a declarat unul dintre manifestați, Radu Voinescu.

Cristina Iliescu a susținut că protestează împotriva corupților. "Își fac legi numai pentru ei", a spus ea.

Și Iulia Moisă, o altă protestatară, s-a arătat nemulțumită de Guvern și Parlament. "Protestez pentru că m-am săturat să fim șicanați de acest Guvern și, de fapt, de Guvern mai puțin, dar de Parlament. Nu protestez neapărat doar pentru chestia cu grațierea că s-a discutat în Comisia juridică, ci pentru toate măsurile", a afirmat ea.

Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare, iar până în prezent nu au fost incidente.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru, editori online: Anda Badea, Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…