UPDATE Aproximativ 6.000 de persoane au protestat pe străzile Bistriței

UPDATE Aproximativ 6.000 de persoane au protestat pe străzile Bistriței

Aproximativ 6.000 de bistrițeni au protestat sâmbătă seara, în stradă, în legătură cu grațierea și modificarea Codului penal, numărul fiind cel mai mare înregistrat în cele cinci zile de protest.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții, în număr de 40.000, încep să se strângă din nou în fața Guvernului (FOTO/VIDEO)

Mesajele de pe pancarte s-au înmulțit și ele, printre cele care au putut fi văzute sâmbătă fiind: "Elefanții din guvern deschid ușa la infern", "În democrație, hoții stau la pușcărie", "Facem alergie la infamie și intoleranță la aroganță", "România s-a trezit".

Protestatarii au avut mesaje și pentru jandarmi. S-a scandat "Jandarmeria, jos pălăria", iar jandarmii au primit bilețele cu mesajul "Mulțumim pentru tot ce faceți pentru noi. În general, nu doar zilele astea. Ne vedem mâine".

La puțin timp după ora 22,00, manifestanții au revenit în locul din care au plecat, și anume în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, unde au aplaudat, au cântat Imnul României și au stabilit o nouă întâlnire pentru duminică seara, la ora 19,00.

Manifestația s-a încheiat în jurul orei 22,30, fără incidente.

Bistrița-Năsăud: Numărul protestatarilor a crescut la peste 5.000 de persoane

Numărul protestatarilor care au ieșit sâmbătă seara pe străzile Bistriței a ajuns, în doar o oră, la peste 5.000 de persoane, dublu față de cel existent inițial, când oamenii s-au adunat în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

La fiecare intersecție, protestatarii sunt așteptați de grupuri care li se alătură, unii venind însoțiți de copii, dar și de câini de companie.

Jandarmii însoțesc coloana, care blochează un sens de mers, iar polițiștii fluidizează traficul în intersecții și sensuri giratorii.

Oamenii scandează lozinci împotriva PSD și a liderului Liviu Dragnea.

Având în vedere traseul ales sâmbătă seara, protestul ar putea dura mai mult decât în celelalte zile, putând să se prelungească până la ora 23,00.

Peste 2.500 de persoane continuă protestul pe străzile Bistriței

Peste 2.500 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, pentru a protesta, în a cincea zi consecutiv, împotriva ordonanței de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale și a proiectului privind grațierea.

Începând cu ora 19,00, oamenii au început să se adune în Piața Petru Rareș, aducând cu ei steaguri tricolore, fluiere, vuvuzele și pancarte. Primii care au ajuns au fost vârstnicii, urmați de părinți însoțiți de copiii lor și de cei mai tineri.

Printre mesajele afișate s-au numărat: "Guvernați onest și responsabil pentru toți românii", "Politicieni, România nu-i moșia voastră", "Refuz acest abuz", "Abrogați și plecați".

Jandarmii au primit din nou flori din partea protestatarilor, iar câțiva voluntari au împărțit ceai cald.

S-a intonat Imnul României și, în plus, cu ajutorul unei portavoci, în piață a răsunat melodia celor de la "Voltaj" despre situația din România din ultimele zile.

Aproape de ora 20,00, manifestanții s-au încolonat și au pornit pe străzile Bistriței, numărul lor ajungând la acel moment la peste 2.500 de persoane. Aceștia urmează să străbată orașul de la un capăt la altul, fiind așteptați să revină în fața prefecturii în jurul orei 22,00.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…