UPDATE Atentat cu mașină-capcană împotriva poliției din orașul turc Diyarbakir; 15 răniți (presă)

UPDATE Atentat cu mașină-capcană împotriva poliției din orașul turc Diyarbakir; 15 răniți (presă)

Un atentat cu mașină-capcană care a vizat o mașină a poliției a avut loc marți în centrul localității Diyarbakir, principalul oraș din sud-estul majoritar kurd al Turciei, rănind 15 membri ai forțelor de ordine, au informat mass-media turce, citate de AFP.

Numeroase ambulanțe și echipaje de poliție au fost trimise la fața locului după puternica explozie ce s-a făcut auzită pe o distanță de mai mulți kilometri de jur împrejur, a anunțat agenția de presă Anadolu.

Potrivit posturilor de știri CNN-Turk și NTV, cel puțin 15 polițiști au fost răniți în această explozie.

Sud-estul majoritar kurd al Turciei este scena unor lupte zilnice între forțele de securitate turce și rebeli, după reluarea ostilităților, vara trecută, care a zădărnicit negocierile de pace dintre Ankara și PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, PKK), menite să pună capăt unei rebeliuni care a făcut 40.000 de morți din 1984.

Doi polițiști au fost uciși marți în explozia unei bombe artizanale în provincia Van, tot în sud-estul Turciei, iar cinci militari au fost răniți în provincia vecină Mardin, după ce bombă a explodat la trecerea convoiului lor.

Operațiunile lansate de armata turcă pentru a-i neutraliza pe militanții PKK, care au înălțat baricade în mai multe orașe din sud-estul Turciei, au ucis zeci de civili și au provocat exodul altor câteva zeci de mii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…